Не пожелаха да намалят таксите на детските градини в Бургас

Не пожелаха да намалят таксите на детските градини в Бургас  - E-Burgas.com

Предложението на част от общинските съветници бе определено като популизъм и демагогия

Предложението дойде от групата на БСП, които предложиха таксите в детските градини в Бургас да бъдат намалени от 50 на 30 лв., като това предложение дойде официално от докладна записка на Николай Тишев. Кирил Петков пък внесе отделно предложение таксите да са 40 лв.

Мотивът за понижението в цената е, че община Бургас таксата за детска градина и ясла е най-висока в сравнение с всички останали общини в областта и няма аргументи защо това е така. Включително има общини с много по-малки ресурси, които не събират такси, а в останалите таксите са значително по-ниски.

Според съветниците от ГЕРБ предложението е популизъм и демагогия и евентуалното му примеане би довело до връщане на стара парктика в Бургас – родителите да събират средства за издръжка на децата си и поддръжка на самите заведения.

Кметът Димитър Николов пък заяви, че родителите, които искали да има такси били десетократно пъти в повече от тези, които искали обратното. Той разкри, че дори предстои да бъдат построени още 4 нови забавачници и приемът на нови деца значително да бъде облекчен.

Коментари

Още от последните новини