Бургас сред градовете с най-много поставени ваксини Janssen

Бургас сред градовете с най-много поставени ваксини Janssen - E-Burgas.com

Бургас е сред градовете, в които най-много е псотавяна еднократната ваксина сещу ковид - Janssen. Същото се отнася и за София и Пловдив.

Ваксините Janssen стават все по-предпочитани у нас до момента, вероятно заради това че са еднократни. В почивния 6 септември са поставени общо 2 148 дози ваксини. 1039 от тях са на Pfizer, 429 на Janssen, 184 на Moderna и две са поставените дози в страната на AstraZeneca, показват данните на Министерството на здравеопазването.

От 12 май до 7 септември у нас са поставени 647 382 дози ваксини, от тях 151 391 са на Janssen. Това означава, че всяка четвърта имунизация е направена с еднодозовата ваксина.


 

Свързани статии
Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски 1 436 души са се ваксинирали за последното денонощие Епидемиолог: Възможно е да се препоръча и втора бустерна доза Ваксинирането срещу ковид продължава и след края на пандемичната обстановка Отново изнесени пунктове за ваксиниране през уикенда И този уикенд можем да се ваксинираме в изнесени пунктове Отварят изнесен пункт за ваксиниране в Созопол в петък
Тагове
ваксиниране
Коментари

Още от последните новини