Бургас сред градовете с най-много поставени ваксини Janssen

Бургас сред градовете с най-много поставени ваксини Janssen - E-Burgas.com

Бургас е сред градовете, в които най-много е псотавяна еднократната ваксина сещу ковид - Janssen. Същото се отнася и за София и Пловдив.

Ваксините Janssen стават все по-предпочитани у нас до момента, вероятно заради това че са еднократни. В почивния 6 септември са поставени общо 2 148 дози ваксини. 1039 от тях са на Pfizer, 429 на Janssen, 184 на Moderna и две са поставените дози в страната на AstraZeneca, показват данните на Министерството на здравеопазването.

От 12 май до 7 септември у нас са поставени 647 382 дози ваксини, от тях 151 391 са на Janssen. Това означава, че всяка четвърта имунизация е направена с еднодозовата ваксина.


 

Свързани статии
Най-скептични сме към ваксините в целия ЕС Увеличават се желаещите да се ваксинират в Бургас, в УМБАЛ отчитат голям интерес у младите Мобини ваксинационни пунктове на много места в страната Ново! Раздават ваучери за храна, ако се ваксинирате срещу ковид 1745 са новозаразените, над 12 хил. българи се ваксинираха вчера БСУ се присъединява към инициативата 70% ваксинирани Созопол отваря пункт за ваксиниране през уикенда, ето където можем да се ваксинираме в страната Пунктове за ваксинации ще има в цялата страна Над 53% от лекарите у нас са ваксинирани Бургаски лекар е поставил най-много ковид ваксини у нас
Тагове
ваксиниране
Коментари

Още от последните новини