Напрежение на протеста на старта на новия политически сезон

Напрежение на протеста на старта на новия политически сезон - E-Burgas.com
Снимка Румен Скинрински

Днес официално депутатите се връщат на работа и стартира новият политически сезон.

Докато новият политически сезон е пред старта си, в триъгълника на властта се събираха протестиращи. Първите демонстранти дойдоха около 7 часа, а след 8 часа към сградата на бившия Партиен дом полетяха яйца и храна. Засилено е полицейското присъствие в района, където обстановката е напрегната. Един човек беше арестуван.

Десетата сесия на парламента ще бъде открита точно в 09:00 ч. с химна на републиката и на ЕС в присъствието на депутатите, министрите и президента. 

В началния час на пленарното заседание президентът Румен Радев ще направи обръщение към депутатите и народа от новата пленарна зала. Той ще говори от трибуната на бившия Партиен дом. Очакват се и политическите декларации на парламентарните групи с техните приоритети за новия политически сезон.

Най-очакваната новина ще бъде дали управляващите от ГЕРБ ще успеят да съберат необходимите 120 подписа, за да стартира дебата за нова Конституция, свикване на Велико народно събрание и рестарт на обществено-политическата система, каквото намерение заявиха.

Свързани статии
Служители на РЗИ-Бургас излизат на протест заради ниски заплати Таксиджии от цяла България на протест заради прострелян колега Зърнопроизводители от Бургаско протестират заради вноса на украинско зърно Производители излизат на протест заради безконтролен внос на украинско зърно Исканата оставка на зам.-шефа на граничните е факт Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната Протестиращите хотелиери ще получат 80 млн. лева Хотелиери от Южното Черноморие блокираха път, не получили помощи за украинците И НЗОК излиза на протест Родни производители също обявиха протестна готовност
Тагове
протест оставка
Коментари

Още от последните новини