Напрежение на протеста на старта на новия политически сезон

Напрежение на протеста на старта на новия политически сезон - E-Burgas.com
Снимка Румен Скинрински

Днес официално депутатите се връщат на работа и стартира новият политически сезон.

Докато новият политически сезон е пред старта си, в триъгълника на властта се събираха протестиращи. Първите демонстранти дойдоха около 7 часа, а след 8 часа към сградата на бившия Партиен дом полетяха яйца и храна. Засилено е полицейското присъствие в района, където обстановката е напрегната. Един човек беше арестуван.

Десетата сесия на парламента ще бъде открита точно в 09:00 ч. с химна на републиката и на ЕС в присъствието на депутатите, министрите и президента. 

В началния час на пленарното заседание президентът Румен Радев ще направи обръщение към депутатите и народа от новата пленарна зала. Той ще говори от трибуната на бившия Партиен дом. Очакват се и политическите декларации на парламентарните групи с техните приоритети за новия политически сезон.

Най-очакваната новина ще бъде дали управляващите от ГЕРБ ще успеят да съберат необходимите 120 подписа, за да стартира дебата за нова Конституция, свикване на Велико народно събрание и рестарт на обществено-политическата система, каквото намерение заявиха.

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази
Тагове
протест оставка
Коментари