Напрежение на протеста на старта на новия политически сезон

Напрежение на протеста на старта на новия политически сезон - E-Burgas.com
Снимка Румен Скинрински

Днес официално депутатите се връщат на работа и стартира новият политически сезон.

Докато новият политически сезон е пред старта си, в триъгълника на властта се събираха протестиращи. Първите демонстранти дойдоха около 7 часа, а след 8 часа към сградата на бившия Партиен дом полетяха яйца и храна. Засилено е полицейското присъствие в района, където обстановката е напрегната. Един човек беше арестуван.

Десетата сесия на парламента ще бъде открита точно в 09:00 ч. с химна на републиката и на ЕС в присъствието на депутатите, министрите и президента. 

В началния час на пленарното заседание президентът Румен Радев ще направи обръщение към депутатите и народа от новата пленарна зала. Той ще говори от трибуната на бившия Партиен дом. Очакват се и политическите декларации на парламентарните групи с техните приоритети за новия политически сезон.

Най-очакваната новина ще бъде дали управляващите от ГЕРБ ще успеят да съберат необходимите 120 подписа, за да стартира дебата за нова Конституция, свикване на Велико народно събрание и рестарт на обществено-политическата система, каквото намерение заявиха.

Свързани статии
Протест в Бургас заради блудство с малолетен Пристигнаха още 57 600 ваксини на АстраЗенека у нас Във Варна излязоха на протест срещу поредното изсичане на гори И туроператорите останаха без обещаните помощи, излизат на протест Бургаски ресторантьори се включват в националния простест Бизнесът в Бургас се обяви за отваряне, ще подкрепи Националния протест „МАРШ към свободата” Ресторантьорският бизнес в Бургас със седем искания към властта Таксиджии излизат на национален протест Васил Инджов: Всички трасета за камиони работят на "Капитан Андреево" Стачка на превозвачи блокира междуградския транспорт
Тагове
протест оставка
Коментари

Още от последните новини