Надеждата ни в сноуборда Радо Янков отпадна от Олимпиадата

Надеждата ни в сноуборда Радо Янков отпадна от Олимпиадата - E-Burgas.com
Снимка: БОК, Йордан Петков

Българският сноубордист Радослав Янков отпадна от олимпиадата в Пекин.

Янков записа престижно класиране на Игрите като достигна до 1/8-финалите в паралелния гигантския слалом, където отстъпи в първия етап от директните елиминации на Бенямин Карл. Австриецът избра предимството на по-бързото червено трасе. Това принуди българина да рискува, но въпреки доброто каране, завърши втори в двубоя.

Това е най-доброто класиране за Радослав Янков на Олимпийски игри, след като при предишните си две участия в Сочи 2014 и Пьонгчанг 2018 не успя да стигне до финалите.

Свързани статии
Гордост на ПМГ донесе златен медал от олимпиада в Бургас Възпитаник на ПМГ донесе медал от международна олимпиада по астрофизика Обявиха финалистите в VII Областна олимпиада по информатика 16 състезатели в 7 спорта ще представят България на Олимпиадата Созопол посреща олимпийската гордост от Токио Евелина Николова Шампионката Стойка Кръстева: Доверих се изцяло на треньора си! Тайбе Юсеин се класира на полуфинал в Токио Записахме първа победа на олимпиадата Кмет и областен управител изпратиха айтоската надежда Селин Али на олимпиадата в Токио Айтос се гордее - ще има представител на Олимпиадата
Тагове
олимпиада
Коментари

Още от последните новини