Записахме първа победа на олимпиадата

Записахме първа победа на олимпиадата - E-Burgas.com

С добро представяне започва българското участие на Олимпийските игри в Токио, които започнаха вчера. Състезателката ни по тенис на маса Полина Трифонова победи представителката на Камерун Сара Ханфу в предварителния кръг. След 4:1 гейма (8:11, 11:6, 11:5, 12:10) и 38 минути около масата, българката намери място в основната схема на надпреварата за медалите в Япония, предават от bTV. 

Очаква се по-късно днес Трифонова да се изправи срещу състезателката на Люксембург. Мачът е обявен за 15.45 ч. българско време.

Полина Трифонова е едва третата българска представителка в тениса на маса на олимпийски игри. Тя е родена преди 29 години в Кубрат, като дълги години тренира в Украйна. След размириците в град Донецк през 2014 г., тя решава да се премести в Германия, където се подготвя за участието си в Игрите.

Свързани статии
13 медала за бургаската борба на шампионата за кадети Футболно вълнение - Какво да очакваме от Европейско първенство по футбол през 2024г? Детският спортен клуб “Спортландия” стартира през октомври с първи безплатни тренировки Голове и акценти в българския футбол Турнир по конен спорт „Купа Бургас“ ще се проведе от 5-ти до 12 август на конна база Бургас Черноморец наниза 100 точки на ЦСКА в Бургас "Дея Спорт" с бележит обрат в Стара Загора Нови успехи за бургаските борци (Снимки) Стоян Копривленски претърпя поражение на Glori Rivals 4 в Токио Гимнастичката Женина Трашлиева е спортист номер 1 на Бургас
Тагове
олимпиада спорт
Коментари

Още от последните новини