Над 50 фирми в Бургас потърсиха помощ при заявленията за финансова помощ

Над 50 фирми в Бургас потърсиха помощ при заявленията за финансова помощ - E-Burgas.com

Консултациите продължават както на място на ул. "Княз Александър Батенберг" 28, така и по е-мейл и телефон

Само за седмица новооткритата приемна в подкрепа на бизнеса в Бизнес инкубатор - Бургас е консултирала повече от 50 местни фирми. От всички постъпили досега запитвания най-голям е интересът към мерките от Агенцията по заетостта - "Запази ме", продължението на мярката "60/40" и "Краткосрочна подкрепа за заетост в отговор на пандемията от Covid-19".

По-голямата част от запитванията са по телефон и електронна поща. Експертите в приемната предоставят информация и оказват текуща помощ за попълване на документи към отворените за кандидатстване мерки и проекти.

От приемната коментираха, че се надяват скоро да бъдат обявени правилата за кандидатстване по предстоящата схема за подпомагане на бизнеса "Процент от оборота", тъй като към нея също има проявен интерес от представители на бургаските фирми.

Приемната на ул. "Княз Александър Батенберг" №28 е отворена всеки ден от 9:00 до 17:30 часа, включително събота и неделя, а екипът отговоря своевременно и изпраща необходимата информация в кратки срокове.

Създадена е организация за работа при спазване на въведените противоепидемични мерки. Освен на място, запитвания могат да се отправят на електронната поща [email protected] - на тел. 0879 017 663 и 0879017664 - и на горещия телефон 0882 274 010.

Обявените до момента мерки в помощ на бизнеса се актуализират ежедневно и са достъпни в интернет страницата на Община Бургас: https://www.burgas.bg/bg/info/index/1538

Свързани статии
Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Ето какви са спешните нужди за пострадалите граждани на Турция Отворен е втори пункт за дарения за пострадалите в Турция и Сирия Зов до бургаските предприятия: Кандидатствайте за енергийна ефективност в сградите си Министърът на иновациите: Ще подкрепим бизнеса с 1,2 млрд. лв. до юни Водещи американски IT компании представиха възможности с местния бизнес Нови отличия за бизнеса в Бургас Малки и средни бургаски предприятия могат да получат финансова помощ, ето как Учат бургаски бизнесмени как да завладяват външни пазари Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите
Тагове
бизнес помощи
Коментари

Още от последните новини