Учат бургаски бизнесмени как да завладяват външни пазари

Учат бургаски бизнесмени как да завладяват външни пазари - E-Burgas.com

На 7 октомври стартира обучителната програма Grow.Global. Тя е за подпомагане на бизнеса при навлизане и изнасяне на нови пазари. Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия е водещ партньор в изпълнение на проект Go International (GoInt) по програмата за трансгранично сътрудничество Interreg „Гърция-България“ 2014-2020. Предстоящите дейности са посветени на повишаване капацитета, знанията и информираността на българските МСП за успешно излизане на външни пазари.

Водещи експерти – мениджъри на компании, които са лидери в своята област, с дългогодишен опит в бизнес развитието – ще споделят опита и знанията си в серия онлайн обучителни сесии Grow.Global.

От 7 октомври, в рамките на над 20 онлайн информационни и обучителни сесии, които ще се провеждат два пъти седмично, ще бъдат представени едни от най-актуалните теми, които представителите на МСП трябва да знаят, за да продават успешно на нови и чуждестранни пазари.

Програмата стартира с пет издания:

* На 7 октомври водещ бизнес експерт ще представи: „Роля и значение на експортната дейност за развитие потенциала на предприятията“.

* На 11 октомври представител на една от най-големите дигитални агенции ще говори за: „Развитие на дигитални умения – условия за успешен бизнес и износ в съвременния дигитален свят“.

* На 13 октомври ще продължи един от основателите най-голямата компания за дистрибуция и производство на био и органични храни с: „Начини за навлизане на международния пазар – от износ до лицензиране, франчайзинг, съвместни проекти и инвестиции“.

* На 18 октомври изпълнителен директор на водеща регионална компания в областта на човешките ресурси ще се фокусира върху: „Роля на човешкия капитал за обезпечаване на дейностите, свързани с интернационализацията на предприятието“.

* На 20 октомври официален представител на Кьолнски панаир, в помощ на българските изложители и посетители на различните събития на панаира и успешен партньор за контакти и преговори между български и немски фирми и организации, ще говори за: „Значението на участието в промоционални прояви за намирането на надеждни чуждестранни клиенти – участие в международни изложби в страната и чужбина“.

Участието е безплатно, но изисква регистрация, която можете да направите тук

При успешна регистрация ще получите имейл за потвърждение, програма на предстоящите сесии, както и детайли за онлайн включването.

В онлайн сесиите могат да участват представители на всички икономически сектори. Целта на Grow.Global е не само да бъде още един инструмент за насърчаване на интернационализацията на бизнеса, но и да бъде ефективна платформа за комуникация между бизнеса и експертите, в която представителите на малките и средните предприятия могат да задават своите въпроси, свързани с казуси от тяхната дейност.

За повече информация вижте тук

Свързани статии
Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Зов до бургаските предприятия: Кандидатствайте за енергийна ефективност в сградите си Министърът на иновациите: Ще подкрепим бизнеса с 1,2 млрд. лв. до юни Водещи американски IT компании представиха възможности с местния бизнес Нови отличия за бизнеса в Бургас Малки и средни бургаски предприятия могат да получат финансова помощ, ето как Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Мощен чуждестранен инвеститор строи предприятие в Бургас (Снимки) Близо 1000 фирми ще получат безвъзмездно 260 млн. лв. Добра новина за бургаския бизнес - отварят нови програми за безвъзмездна финансова помощ
Тагове
бизнес
Коментари

Още от последните новини