Над 5 случая на неспазена карантина в Бургас, затвор и солени глоби грозят нарушителите

Над 5 случая на неспазена карантина в Бургас, затвор и солени глоби грозят нарушителите - E-Burgas.com

Компромис може да се направи само за хората, които живевят сами и трябва да си изхвърлят боклука

Повече от пет са случаите на нарушена карантина в Бургас, заяви гшефът на ОД на МВР ст. ком. Радослав Сотиров след поредния редовен брифинг на общинския кризисен щаб в Бургас. Всичките случаи са докалдавани на Районна проикуратура и ще бъде търсена отговорност. на виновниците. 

Припомняме, че според новата законадателна разпоредба тя ги грозни до 5 години лишаване от свобода и глоба до 50 000 лв. 

Случаите на нарушена карантина в Бургас са от най-различно естество. Някои от хората твърдят, че са излезли да си напазаруват. Друг е заявил, че е трябвало да превози децата си от една до друга локация, а трети е напуснал територията на страната ни. 

Компромис за карантина може да се направи единствено за изхвърляне на боклука, стана ясно от думите на шефа на РЗИ в Бургас д-р Паздеров. Това можа да важи за случаите, когато човекът живее сам. Когато е със свои близки, те имат право да излизат, защото са само под препоръчителна карантина. 

Помощ с изхвърлянето на боклук може да бъде оказана и от Социалния патронаж, който доставя храна по домовете, допълни кмета Димитър Николов. Такава практика вече има в домовете на възрастни и трудноподвижни хора, като екипите са инструктирани да изхвърлят техния боклук. 

Коментари

Още от последните новини