Над 4000 души се готвят да плажуват край Догансарай в събота

Над 4000 души се готвят да плажуват край Догансарай в събота - E-Burgas.com

Вече над 4000 души обещават да присъстват на събитието "Масово ходене на охраняем плаж" в събота. Става дума за плажа край нос "Чукалята", където се намират сараят на Ахмед Доган.

Събитието се организира в социалните мрежи и е провокирано от вчерашното посещение на лидера на "Да, България" Христо Иванов и бургаския общински съветник Димитър Найденов, които акостираха с гумена моторна лодка на морския бряг край скандалното имение. Там те бяха посрещнати от анонимни гардове, които първо ги помолиха да напуснат, след което директно ги изблъскаха в морето. Стигна се до намесата на полицията, която обаче първо поиска личните карти на посетителите и чак тогава на охранителите.

По-късно от НСО се разграничиха от гардовете, като заявиха, че не разпознават нито един от тях като свой служител.

"Всички видяхме как се завладява българска територия и как става завладяването на държавата ни. Всички видяхме как се тъпче българският флаг от анонимни гавази и как български граждани се избутват в морето от националния бряг.

Можем да си върнем превзетата държава, като се съпротивляваме срещу беззаконието всеки ден и всеки от нас. Човек по човек. Само така можем да върнем законността, демокрацията и достойнството." пишат организаторите на събитието. 

Те призовават хората да се съберат на бариерата на Росенец и на плажната ивица с лодки, който каквито възможности има. Събитието е планувано за часовия диапазон между 11:00 и 14:00 часа.

 

 

Анкета
Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази
Тагове
Догансарай протест Христо Иванов Димитър Найденов
Коментари

Още от последните новини