Над 30 водолази от цялата страна чистиха морето край о-в Света Анастасия

Над 30 водолази от цялата страна чистиха морето край о-в Света Анастасия - E-Burgas.com

Впечатляваща екоинициатива за почистване на морското дъно край остров Св. Анастасия привлече над 30 водолази от цялата страна. Акцията беше организирана от Община Бургас и СНЦ "Приятели на морето". В нея се включиха и гмуркачи от Пловдив, София, Шумен и Варна.

Въпреки, огромните грижи, които се полагат през последните години за опазване на околната среда, водолазите извадиха от морското дъно край острова, пластмасови като чашки, бутилки и други дребни битови остатъци и бутилка вино, с неизвестна селекция.

Еко акцията  в партньорство с Община Бургас е по проект „Прилагане на мерки за намаляване на морските отпадъци в Бургаския залив“, който се изпълнява в партньорство с Фондация „Шанс за децата и природата на България“, както и НПО „The Blue Army“, Исландия. Финансирането му е по Програма „Опазване на околната среда и климатични промени“ на ФМ на ЕИП 2014-2021.

С дейностите по проекта се цели подобряване на екологичният статус на морските води в Бургаския залив и повишаване на обществената информираност, самосъзнание и отговорност на гражданите за намаляване и предотвратяване на морските отпадъци.

Галерия
Коментари

Още от последните новини