Над 200 кучета на изложба на плажа в Крайморие

Над 200 кучета на изложба на плажа в Крайморие  - E-Burgas.com

Повече от 200 кучета от различни породи ще участват в последната изложба от десетото издание на Европейската седмица на кинологията в Бургас. Тя ще се проведе в последния ден от програмата - неделя, когато е международната изложба СВЕТОВНА КУПА 2017 и "Шампионат на Франция". Форумът се провежда на плажа в квартал "Крайморие" и всяка година събира представители от различни държави.

Ден по-рано - в събота, е международната изложба "Шампионат на Армения".

"Европейската седмица на кинологията непрекъснато се развива и това, което ми харесва, е, че има много посетители. Имаме желание следващата година поне една от изложбите да бъде в Морската градина, защото всички те са много атрактивни", каза Аврам Петков от Републиканския киноложки съюз.

Днес кметът Димитър Николов се срещна с представители на различните държави, които участват в Европейската седмица на кинологията.

"Благодаря ви, че всяка година проявявате сериозно отношение към това събитие, което се провежда за десети път. Ние се стараем винаги да помагаме при организацията на Европейската седмица на кинологията и се радвам, че участниците постоянно се увеличават и има интерес от все повече държави. Бургас е град с прекрасна природа и отправям призив към всички вас, наред с изложбата, да разгледат забележителностите на нашия град", каза при срещата си с участниците кметът Димитър Николов.

В тазгодишното издание за първи път участват Полша, Словакия и Армения. Другите представители са Испания, Молдова, Украйна, Русия, България и Египет.

Коментари

Още от последните новини