Над 20 млн.лв. за коледни бонуси за магистрати

Над 20 млн.лв. за коледни бонуси за магистрати - E-Burgas.com

Пленумът на Висшия съдебен съвет гласува и тази година да даде коледни премии на съдии, прокурори и следователи.

За целта ще са необходими общо 20 257 058 лева, като всеки магистрат ще получи по до една заплата и половина плюс ранг, а за специализираните магистрати до три заплати, съобщи "Монитор".

Какъв да бъде точният размер на премията на всеки магистрат поотделно, ще решават административните ръководители по места.

Такова допълнително възнаграждение, както и в предходни години, няма да се получава при влязла в сила присъда, с която е наложено наказание „лишаване от свобода“ за умишлено престъпление и при окончателно решение за налагане на дисциплинарно наказание.

Премия няма да има и при повдигане на обвинение за извършено умишлено престъпление от общ характер до приключване на делото; при получаване на оценка „задоволителна“ на последната атестация; при висящо дисциплинарно производство до приключването му и при подаване на оставка при образувана дисциплинарка с предложение за налагане на наказание „освобождаване от длъжност".


 

Свързани статии
Вдигат заплатите на лекарите докато има пандемия, отделно 1000 лв. за всички на първа линия Полицаите договориха увеличение на заплатите си Депутатите вдигнаха заплатите си с 500 лева Шефът на МВР непреклонен: С 10% ще е увеличението на заплатите в системата Близо 100 работници от Бургас си чакат заплатата трета година Депутатите спорят с колко да намалят заплатите си по време на кризата Депутати даряват 1/3 от заплатите си за борба с икономическата криза
Тагове
заплати бонуси магистрати
Коментари

Още от последните новини