Над 20 млн.лв. за коледни бонуси за магистрати

Над 20 млн.лв. за коледни бонуси за магистрати - E-Burgas.com

Пленумът на Висшия съдебен съвет гласува и тази година да даде коледни премии на съдии, прокурори и следователи.

За целта ще са необходими общо 20 257 058 лева, като всеки магистрат ще получи по до една заплата и половина плюс ранг, а за специализираните магистрати до три заплати, съобщи "Монитор".

Какъв да бъде точният размер на премията на всеки магистрат поотделно, ще решават административните ръководители по места.

Такова допълнително възнаграждение, както и в предходни години, няма да се получава при влязла в сила присъда, с която е наложено наказание „лишаване от свобода“ за умишлено престъпление и при окончателно решение за налагане на дисциплинарно наказание.

Премия няма да има и при повдигане на обвинение за извършено умишлено престъпление от общ характер до приключване на делото; при получаване на оценка „задоволителна“ на последната атестация; при висящо дисциплинарно производство до приключването му и при подаване на оставка при образувана дисциплинарка с предложение за налагане на наказание „освобождаване от длъжност".


 

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Средната пенсия в област Бургас е по-висока от минималната заплата Увеличават заплатите в центровете за Спешна помощ Синдикатите искат 1400 лева минимална заплата от 2026 година Увеличават заплатите на медицинските лица в бургаските ясли 1216 лв. на месец са необходими за издръжка на един работещ Рашков обеща да вдигне полицейските заплати Полицаи и надзиратели на протестен палатков лагер, искат по-високи заплати Николов вдигна заплатите на медиците в общинксото здравеопазване Ръст на заплатите в Бургаско заради липса на кадри
Тагове
заплати бонуси магистрати
Коментари

Още от последните новини