Над 100 коня скачат за "Купа Бургас 2017", в събота гледаме шоуто Jump & Drive

Над 100 коня скачат за

Над 100 състезателни коне ще участват в 7-то издание на "Купа Бургас". Това съобщи на пресконференция днес Георги Базотев, регионален управител на Българската федерация по конен спорт за Южна България. Поредицата конни състезания продължава общо 8 дни. 

Очаква се най-интересно за зрителите да бъде в събота, когато ще се проведе атракцията Jump & Drive. Шоуто за първи път ще включи коне и автомобили в една обща надпревара. Ездачите ще трябва да се докажат и като добри шофьори, за волана на автомобили от марката Сузуки Витара, която е основен спонсор на турнира. Те първо ще прескачат препятствия с конете си, след което ще минават с маневрените автомобили през специални малки вратички. Всичко това трябва да бъде направено за време, а всяко съборено препяствие в двете дисциплини ще им носи наказателни точки. Атрактивното състезание ще се проведе на осветление в събота вечерта, след 21:00 часа. 

"Радостно е турнира привлича все повече елитни състезатели. Това е комплимент към организаторите и условията, които предлагат на състезателите. От турнир вече прерасна във Фестивал на конния спорт", коментира по време на срещата Теодор Шейтанов, Генерален секретар на Федерацията по конен спорт и паркур майстор на "Купа Бургас".

Най- аткрактивно за публиката ще е възможността да проследят на живо красотата на конния спорт и през нощта. Състезанието е едно от малкото в България, което се провежда на осветление, придаващо уникална атмосфера.

"Нощните паркури са изключително атрактивни и приятни за публиката на вечерна прохлада край брега на морето", категорични са организаторите.

 

Коментари

Още от последните новини

Светът
Над 100 коня скачат за

TikTock

Светът
Над 100 коня скачат за

Африка