Над 100 коня скачат за "Купа Бургас 2017", в събота гледаме шоуто Jump & Drive

Над 100 коня скачат за

Над 100 състезателни коне ще участват в 7-то издание на "Купа Бургас". Това съобщи на пресконференция днес Георги Базотев, регионален управител на Българската федерация по конен спорт за Южна България. Поредицата конни състезания продължава общо 8 дни. 

Очаква се най-интересно за зрителите да бъде в събота, когато ще се проведе атракцията Jump & Drive. Шоуто за първи път ще включи коне и автомобили в една обща надпревара. Ездачите ще трябва да се докажат и като добри шофьори, за волана на автомобили от марката Сузуки Витара, която е основен спонсор на турнира. Те първо ще прескачат препятствия с конете си, след което ще минават с маневрените автомобили през специални малки вратички. Всичко това трябва да бъде направено за време, а всяко съборено препяствие в двете дисциплини ще им носи наказателни точки. Атрактивното състезание ще се проведе на осветление в събота вечерта, след 21:00 часа. 

"Радостно е турнира привлича все повече елитни състезатели. Това е комплимент към организаторите и условията, които предлагат на състезателите. От турнир вече прерасна във Фестивал на конния спорт", коментира по време на срещата Теодор Шейтанов, Генерален секретар на Федерацията по конен спорт и паркур майстор на "Купа Бургас".

Най- аткрактивно за публиката ще е възможността да проследят на живо красотата на конния спорт и през нощта. Състезанието е едно от малкото в България, което се провежда на осветление, придаващо уникална атмосфера.

"Нощните паркури са изключително атрактивни и приятни за публиката на вечерна прохлада край брега на морето", категорични са организаторите.

 

Коментари

Още от последните новини