На 2 март теглят жребия за номерата на изборите

На 2 март теглят жребия за номерата на изборите - E-Burgas.com

Жребият за номерата, с които партиите и коалициите ще участват в парламентарните избори на 4 април, ще бъде изтеглен на 2 март. Това съобщи говорителят на Централната избирателна комисия Таня Цанева. Тегленето ще се излъчва пряко по БНТ 2.

„Поради здравната ситуация и пандемичната обстановка струпване на много хора не е препоръчително. Ще бъде по-различно, отколкото в други години, когато сме провеждали жребий по отношение на номерацията в бюлетините“, обясни тя.

Партиите ще могат да изпратят като прирастващи по един представител, а коалициите по двама, стана ясно още на брифинга днес.

ЦИК вече е приела правилата за отразяване от БНР и БНТ на проявите на кандидатите за народни представители, както и решение по отношение на определяне на процедурите чрез жребий, реда на представяне на кандидати, представяне на партии и коалиции в регионалните телевизионни центрове.

Комисията е приела и решение за избирателите, чиито лични документи са с изтекъл срок на валидност. Прието е и решение по отношение на подвижните секционни комисии за избирателите с трайни увреждания.

„Съобразихме се с промените, които бяха направени в Закона за извънредната ситуация. Съгласно тези промени лични документи, които изтичат в срока от 13 март 2020 г. до 31 януари 2021 г. се удължават с 6 месеца. Това означава, че изтеклите документи от 13 март 2020 г. до датата на изборите ще бъдат валидни и ще може с тези документи - лични карти или паспорти, тези избиратели да гласуват“, обясни Цанева.

Свързани статии
Любен Дилов-син: Статутът на рибарското селище „Ченгене скеле“ ще е мой приоритет в парламента "Изправи се! Мутри вън!" и "Има такъв народ" разговаряли и налучквали идеи Нинова се запъна: Няма да подавам оставка ДПС дръпна на "Демократична България" в борбата за втори мандат от Бургас Западни медии: Борисов спечели, но трудно ще сформира правителство Над 150 хил. души гласуваха в област Бургас до 17:00 часа Българите в Лондон чакат с часове пред избирателните секции Бургас засега проспива изборите, най-активни са в Приморско, Царево и Созопол Бойко Борисов гласува и изчисли, че изборите ще струват 150 млн. лв. (видео) България избира парламент, 6895 кандидати се борят за 240 депутатски банки
Тагове
Избори 2021
Коментари

Още от последните новини