"Музикалното" с концерт в памет на легендарната Натали Кол

Джаз с невероятните гласове на младите певци от специалност „Поп и джаз пеене” ще завладее тази вечер Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”. Концертът ще бъде посветен на легендарната джаз певица Натали Кол, която почина на 65-годишна възраст в новогодишната нощ на 2015г. В музикалната си кариера, тя  изпълни някои от най- красивите песни в музикалната история, които  многократно  са оглавявали класацията на Billboard.

Натали е дъщерята на джаз легендата Нат "Кинг" Кол и е носителка на девет награди Grammy. През целия си творчески път, певицата изумява с вокалните си умения и личният и начин на поднасяне на текст и мелодия.

Тези нейни таланти отново ще бъдат пресъздадени на сцената и ще докоснат сърцата на зрителите.

Почитателите на стила ще могат да се насладят на изпълненията на Мадлен Георгиева, Йоана Петрова, Христиана Петкова, Ивана Василева, Денислава Станкова, Аманда Вагенщайн, Неделина Захариева, Жулиета Михнева, Боил Каранейчев и Йоана Стоянова. Техни преподаватели са Михаела Танев, Соня Пулева и Анета Данаилова.

Под акомпанимента на пианиста Иво Гичев ще прозвучат станалите вече класика парчета This Can't Be Love, Paper Moon, They can't take that away from me, LOVE,  I'm Beginning To See The Light,  This Will Be и др. Водещ на събитието ще е уникалната джаз певица Михаела Танев – Мишел, която  е и преподавател по Поп и джаз пеене в училището по изкуства.

Концертът, посветен на легендарната Натали Кол, се осъществява в рамките на проект „На концерт в сряда”,  тази сряда – 30 ноември от 18 часа в Залата на Музикалното училище, Вход свободен.

 

Коментари