Мощен циклон носи сняг и дъжд над страната

Мощен циклон носи сняг и дъжд над страната - E-Burgas.com

Средиземноморски циклон наближава Балканския полуостров и ще донесе валежи в западните части. При нас още тази вечер, късния следобед в югозападните райони ще започнат валежи. Това ще повдигне водите в Струма и Места. Значителни валежи не очакваме. В сряда в Южна България и Предбалкана ще има основно валежи главно от дъжд, над 1200-1300 м от сняг. Тогава в нощните часове валежите от дъжд ще преминат за кратко и в сняг". Това каза пред БНТ дежурният синоптик на НИМХ Анастасия Стойчева.

"В четвъртък ще има превалявания, които ще вдигнат мъглите. Заради многото влага, веднага след преминаването, ще има отново условия за образуване на мъгли. В котловините има голяма вероятност от мъгли. През почивните дни ще има леко застудяване, което отново ще вдигне мъглите. Динамиката продължава", обясни тя.

"В началото на следващата седмица вече ще видим и по-чисто небе. Ще видим сняг веднъж сряда през нощта, а след това и около почивните дни, когато за кратко нахлува студен въздух. Засега за Коледа не се вижда да има снежна покривка", завърши Стойчева.

Коментари

Още от последните новини