Моловете в Бургас отвориха врати, но част от магазините в тях не

Моловете в Бургас отвориха врати, но част от магазините в тях не  - E-Burgas.com

Първите клиенти спазват строги мерки за сигурност

Моловете в Бургас от днес отвориха врати при строги мерки за сигурност. Клиентите са интруктирани от охраната да дезинфекцират ръцете си на входа на самия мол, както и на чат от големите магазини вътре.

Двата главни портала се използват за вход и изход, а движението вътре става по стрелки. Има ограничение и за ползването на асансьорите и ескалаторите. В кабинката на асансьора се допускат по двама души, а по есклаторите по четирима. Все пак използването на ескалаторите е препоръчително, тъй като не е на затворено пространтво. 

Въпреки заповедта на минитъра за отварянет на големите търговски центрове обаче част от магазините в мол "Галерия" отанаха затворени. Част от тях се подготвят да отворят врати, но в други наемателите са се изнесли, тъй като са решили, че за тях не е икономически изгодно да чакат отваряне. Затворено отава и киното в мола, като решението е на вerигата и важи за салоните им в цялата страна.

През ранните часове днес в мола имаше малко хора, което обаче може да се обясни с делничния ден и фактът, че хората още не са свикнали с новите правила. 

Галерия
Свързани статии
Бургас събра над 150 бизнесмени на конференция за онлайн търговия От днес отпадат ограниченията за моловете Прокуратурата се самосезира след случая с търговия на кръвна плазма Обвиниха четирима за търговия с кръв от длъжници Пием по-малко бира и вино през последните три месеца Храните поскъпнали почти двойно, сиренето става лукс Търговци на плодове и зеленчуци протестират срещу нова наредба на БАБХ Падат цените на плодовете и зеленчуците Българите все по-често пазаруват от кварталния магазин за сметка на супермаркета Агнешкото на родния пазар е 99% българско
Тагове
търговия молове
Коментари

Още от последните новини