Множество арести и глоби при мащабна акция в Бургаско

Множество арести и глоби при мащабна акция в Бургаско - E-Burgas.com

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани 12 мъже, като са образувани пет бързи производства и осем преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерните случаи са свързани със задържането на:

- 25 годишен мъж от с. Равда за това, че в дома му, разположен на ул. “Струма” са намерении и иззети две везни, осем пликчета с марихуана, четири грайндери и 15 саморъчно свити цигари марихуана.

- 30 годишен бургазлия за това, че при претърсване в дома му, разположен на ул. “Трайко Китанчев”, са намерени и иззети : множество прекурсори, колби, памуци, солна киселина, горелка, няколко шишенца червен фосфор, метална тава с остатъци от червено вещество, филтри, средства за дестилация, спринцовки и др./ за производство на метамфетамин. Открити са и два плика и две шишенца с наркотика.

- двама бургазлии (30 годишен криминално проявен и 34 годишен криминално проявен и осъждан), които около 16.30 ч. на 11.02.т.г. са забелязани в района на бургаския гробищен парк до изоставен строеж, докато приготвяли метамфетамин. Намерени и иззети са: двулитрова колба с гъста червеникава течност - метамфетамин, както и други принадлежности и прекурсори за производство на метамфемин. При извършения личен обиск на 34 годишния бургазлия са открити две пакетчета със същия наркотик.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо десет случая. Водачите са на възраст от 20 до 36 години, като сред тях е и една 28 годишна бургазлийка. Четирима от водачите са установени да шофират след употреба на амфетамин и метамфетамин, двама след употреба на амфетамин, двама след употреба на метамфетамин, един 26 годишен бургазлия шофирал след употреба на канабис и един 21 годишен водач от Ахтопол шофирал след употреба на амфетамин и канабис. Най-характерен е случая от 11.02.т.г., при който около 10.00 ч. служители от Районно управление – Приморско спрели за проверка лек автомобил "Фолксваген Еос", с пазарджишка регистрация, управляван от 36 годишен мъж от пазарджишкото село Братаница. Полицаите констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 0.81 промила и наркотици / амфетамин и метамфетамин/. Мъжът отказал да даде кръв и урина за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.

В четири случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 622 нарушения на скоростта. В три случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са петима. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани девет велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без избутване на велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 16 пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ / червен/ светофарен сигнал са санкционирани двама водачи.

Свързани статии
Контрабандист опита да пренесе 20 кг наркотици през границата (Видео) Ченгета нахлуха в Кумлука, задържани са няколко лица Акция в столицата срещу компания за криптовалута Заместникът на Гешев: С МВР спряхме над 200 хил. дози наркотици, предназначени за нашите деца 21-годишна бургазлийка се надруса и подкара кола, хванаха я край ''Меден рудник'' Започна акция "Бяло" срещу наркодилърите в цялата страна Стотици актове при поредната акция за пияни и дрогирани на пътя Арестуваха трима гранични полицаи край Малко Търново Предрусал молдовец с Ауди, вилня в бургаска автокъща Полицаи в Бургаско с положителни проби за наркотици и алкохол, били от лекарства
Тагове
акция полиция арести наркотици
Коментари

Още от последните новини