Много от огнеборците ни ползвали предпазни средства втора употреба

Много от огнеборците ни ползвали предпазни средства втора употреба - E-Burgas.com

"Трябва да има реформа и промени конкретно в пожарната, ние повече от всеки друг искаме това да се случи. В момента ни липсват лични предпазни средства, липсват облекла, каски, ботуши, защитни средства, повечето колеги ползват втора употреба, дарения от Швейцария и Канада", това каза в ефира на NOVA Станимир Миланов, член на УС на синдикат "Огнеборец".

Той добави, че в произшествия миналата година са загубени служители, но причините за това са комплексни.

"Но има случаи, в когато имаме нужда от повече хора на място, но не можем да ги изрисуваме, те просто липсват", каза още синдикалистът.

Станимир Миланов осведоми, че протестът на пожарникарите ще се осъществи и според него е символично, че съвпада с деня, в който се отбелязва 149 години от гибелта на Апостола на Свободата.

Той подчерта, че исканията им не само за възнагражденията. Те искат среща, в която да разберат каква е визията за развитие на пожарната, да видят проекта за това и той да бъде обсъден. Но въпросът за парите не е маловажен.

"Пожарникар с пет години стаж взима чиста заплата 1400 лева, трябва да стане поне 1600", заяви още Миланов.

За него пожарната може да работи както като част от МВР, така и извън него, стига да е ясно разписано как това ще се случва.

Относно това доколко може да се разчита сега на службта, Станимир Миланов бе категоричен, че денонощно в държавата има дежурни спасители, пожарникари, които са готови за инциденти, бедствия и други събития от извънреден характер.

"В нашата професия желанието за такава дейност е най-важно, не толкова парите", смята Миланов.

Свързани статии
Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната Протестиращите хотелиери ще получат 80 млн. лева Хотелиери от Южното Черноморие блокираха път, не получили помощи за украинците И НЗОК излиза на протест Родни производители също обявиха протестна готовност Надзиратели и съдебни охранители излизат на предупредителен протест Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа Общински кмет поведе протест заради поражения от градушка, земеделци блокираха главен път Синдикатите настояват без таван на пенсиите още от 1 юли Превозвачите готови за нови разговори, но и за нови протести
Тагове
синдикат пожарникари протест
Коментари

Още от последните новини