Мисия Бургас 2020: Да задържи Едмонд Назарян край морето

Мисия Бургас 2020: Да задържи Едмонд Назарян край морето  - E-Burgas.com

Първият бургаски европейски шампион по борба за мъже получи 24-часов достъп до всички спортни обекти в общината

Трябва да се опитате да задържите Едмонд в Бургас. Това е много трудна мисия, защото тепърва апетитите към него от други градове ще са огромни. С тези думи се обърна днес бившият световен шампион по борба и радетел на този спорт в Бургас Дончо Жеков към кмета Димитър Николов.

Днес синът на легендата Армен Назарян се среща в бургаската общественост в сградата на община Бургас, заедно с треньора си Николай Дачев и бургаският кмет.

„Още като го видях за първи път като малък, това момче имаше блясък в окото и казах, че за него тепърва ще се говори“, сподели Николов. От името на общината той му връчи подаръци, сред които и специална карта за 24-часов достъп до всички спортни обекти на територията на общината.

От своя страна Едмонд Назарян, който е и първият европейски шампион по борба за мъже от Бургас в историята, сподели че никак не е леко да е син на легенда като татко си Армен. „Не е лесно, защото всички имат очаквания от мен само като чуят фамилията. Не е лесно да си син на Армен Назарян. Преди всеки мач, трябва да излезеш тактически подготвен, да си наясно какво трябва да направиш и да мислиш, единствено за това, че накрая ще ти вдигнат ръката“, призна Назарян.

Междувременно от федерацията на борба изразиха желание Бургас да стане домакин на европейско първенство по борба за деца и юноши през лятото.  

Галерия
Коментари

Още от последните новини