Министър: Контролът по пътищата у нас е многократно засилен

Министър: Контролът по пътищата у нас е многократно засилен  - E-Burgas.com
Снимка Светослав Цветанов

„1, 300 млн. са нарушенията от водачи на пътя за 2018 г. Това показва, че те не са достатъчно дисциплинирани и толерантни“, каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на кръгла маса „Ефективни модели и инструменти за повишаване на безопасността на транспортната система“, цитиран от nbox.bg.

„Въпреки всички усилия, които полагаме, резултатите не са такива, каквито искаме. Всеки един случай касае човешки живот, които променя живота на цели семейства – това е много отговорна работа“, коментира вътрешният министър. "

За 2018 г. при 6 684 тежки пътни произшествия в страната загиналите са 611 човека, близо 8 500 са били ранени. Тези цифри са наистина тревожни, това не е резултатът, който трябва да бъде постигнат“, посочи той, като обясни, че все пак пътните инциденти за миналата година са по-малко в сравнение с тези през 2017 г.

”Контролът е многократно засилен“, обяви Маринов.

„Предвижда се създаване на център за обработка на нарушенията на пътя, който ще повиши 50 % ефективността на служителите в МВР“, съобщи министърът.

„В МВР се работи по изпълнение на плановете, които сме си заложили. Технологично обновяване на структурите, които контролират движението по пътищата - закупуват се нови камери, които генерират за превишаване на скоростта, както и за нарушения“, поясни той. „Предстои закупуването на още технически средства. Важна стъпка, която би подобрила нашата работа е създаване на единен център за обработка на нарушенията. Процедурата вече е в действия към своя краен финал. Надяваме се след успешно преминаване по процедурите за обществено обсъждане да започне изграждането на този център“, обясни вътрешният министър.

„Последният месец бележи едно тревожно повишение на пътно транспортните инциденти. Статистиката показва, че това са предимно млади хора – причините са несъобразена скорост, недобро владеене на превозното средство, удари край пътни дървета, челни сблъсъци, което показва, че имаме проблем с обучението на младите хора“, добави още Младен Маринов.

Коментари

Още от последните новини

Светът
Министър: Контролът по пътищата у нас е многократно засилен  - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Министър: Контролът по пътищата у нас е многократно засилен  - E-Burgas.com

Африка