Министър Ангелов: Третата вълна на Covid-19 бавно затихва

Министър Ангелов: Третата вълна на Covid-19 бавно затихва  - E-Burgas.com

Отчитаме първи крачки от края на третата вълна на COVID-19 в България. С много бавна, но явна тенденция за спад на заболеваемостта. Това съобщи в началото на редовния брифинг за разпространението на коронавирус у нас министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

В брифинга участват още министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, изпълнителният директор на Агенцията по лекарства маг.-фарм. Богдан Кирилов, председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов, председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски, директорът на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. Асен Балтов, директорът на СРЗИ д-р Данчо Пенчев и зам.-председателят на УС на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов.

В болница остават 10429 пациенти, 777 от тях – в тежко състояние. Расте и броят на излекуваните – 278665. От тях 2477 са регистрирани през изминалото денонощие. Починалите се увеличават със 116 – общо 14034 са жертвите на болестта у нас.

Коментари

Още от последните новини