Международен проект стартира в БСУ

Международен проект стартира в БСУ - E-Burgas.com

Стартора работна среща по международен проект „Дигитално представяне и опазване на нематериалното културно наследство“ (DigiCult) се проведе тази седмица в в сградата на Бургаския свободен университет. 

Проектът е финансиран по програмата Еразъм +, Ключова дейност 2 Стратегически партньорства. Срещата беше официално открита от проф. д-р Милен Балтов, зам.-ректор по НИД и МС. DigiCult има за цел да насърчи и подпомогне процесите, свързани с цифровото представяне, съхраняване и популяризиране на нематериалното културно наследство на Европа в глобален аспект и в дългосрочна перспектива, като за целта се разработи иновативна рамка за осъществяването на гъвкаво обучение на заетите в културната индустрия.

В срещата взеха участие представители на осем организации - партньори от България, Гърция, Италия и Латвия. Проектът се координира от екип на Бургаския свободен университет с членове доц. д-р Евгения Николова и доц. д-р Мария Монова-Желева. Ръководител на екипа е доц. д-р Янислав Желев.

Свързани статии
Повишиха мерките за безопасност в университет "Проф. д-р Асен Златаров" преди изпитите Бургаските ученици впечатлиха на матурите: Втори са в страната със 103 шестици Професии на бъдещето: В Бургас ще се обучават лекарски асистенти, системни инженери и инженер-химици 40 нови студенти ще приеме Факултетът по медицина в Бургас, явят се на задължителни присъствени изпити Министър иска баловете през юни, юли и август Четири направления в университет „Проф. д-р Асен Златаров“ могат да са безплатни Ремонтират 92 класни стаи в бургаски училища Състезанието по програмиране на БСУ и общината ще се проведе онлайн през май БСУ ще приема родни студенти от чужбина докато трае пандемията По-високи такси в 18 държавни висши училища през учебната 2020/2021
Тагове
образование студенти БСУ
Коментари

Още от последните новини