Международен проект стартира в БСУ

Международен проект стартира в БСУ - E-Burgas.com
Deprecated: strlen(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/eburgas/public_html/template/default/post.php on line 318

Стартора работна среща по международен проект „Дигитално представяне и опазване на нематериалното културно наследство“ (DigiCult) се проведе тази седмица в в сградата на Бургаския свободен университет. 

Проектът е финансиран по програмата Еразъм +, Ключова дейност 2 Стратегически партньорства. Срещата беше официално открита от проф. д-р Милен Балтов, зам.-ректор по НИД и МС. DigiCult има за цел да насърчи и подпомогне процесите, свързани с цифровото представяне, съхраняване и популяризиране на нематериалното културно наследство на Европа в глобален аспект и в дългосрочна перспектива, като за целта се разработи иновативна рамка за осъществяването на гъвкаво обучение на заетите в културната индустрия.

В срещата взеха участие представители на осем организации - партньори от България, Гърция, Италия и Латвия. Проектът се координира от екип на Бургаския свободен университет с членове доц. д-р Евгения Николова и доц. д-р Мария Монова-Желева. Ръководител на екипа е доц. д-р Янислав Желев.

Свързани статии
Над 4000 студенти не могат да се завърнат в общежитията си заради незавършени ремонти Студенти и ученици от Бургас участваха в Световната седмица на предприемачеството Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ изпрати третия випуск парамедици Еврокомисар Мария Габриел даде старт на инициатива в БСУ (Снимки) Бъдещи юристи от БСУ посетиха Районния съд 4 146 училища и детски градини чакат учебната година у нас Експерти от четири министерства се събраха на среща в Бургас Денков: Учебната година ще започне на 15 септември БСУ домакин на Генералната асамблея на най-големия проект за изследвания в Черно море Бъдещите юристи ще влизат в университет без приемен изпит
Тагове
образование студенти БСУ
Коментари

Още от последните новини