Международен проект стартира в БСУ

Международен проект стартира в БСУ - E-Burgas.com

Стартора работна среща по международен проект „Дигитално представяне и опазване на нематериалното културно наследство“ (DigiCult) се проведе тази седмица в в сградата на Бургаския свободен университет. 

Проектът е финансиран по програмата Еразъм +, Ключова дейност 2 Стратегически партньорства. Срещата беше официално открита от проф. д-р Милен Балтов, зам.-ректор по НИД и МС. DigiCult има за цел да насърчи и подпомогне процесите, свързани с цифровото представяне, съхраняване и популяризиране на нематериалното културно наследство на Европа в глобален аспект и в дългосрочна перспектива, като за целта се разработи иновативна рамка за осъществяването на гъвкаво обучение на заетите в културната индустрия.

В срещата взеха участие представители на осем организации - партньори от България, Гърция, Италия и Латвия. Проектът се координира от екип на Бургаския свободен университет с членове доц. д-р Евгения Николова и доц. д-р Мария Монова-Желева. Ръководител на екипа е доц. д-р Янислав Желев.

Свързани статии
БСУ се присъединява към инициативата 70% ваксинирани Студенти обсъдиха бъдещо партньорство с бургаския кмет Немската гимназия избра преподавател и ученик на годината (Снимки) Химичните технологи ще са „звездата“ в кампания на ВХТИ Студенти на БСУ с награда от хакатона за градска мобилност БСУ домакин на международна научнаконференция (Снимки) Виолета Илиева, РУО: Корпусите няма да решат проблема с броя на учениците, нужно е ново училище Областният управител Вълчо Чолаков с интересни предложения към посланика на Франция Бургас подобрява условията в сферата на образованието Дойде ред и на образованието: 92 хиляди души от училищата ще могат да се ваксинират
Тагове
образование студенти БСУ
Коментари

Още от последните новини