Международен проект стартира в БСУ

Международен проект стартира в БСУ - E-Burgas.com

Стартора работна среща по международен проект „Дигитално представяне и опазване на нематериалното културно наследство“ (DigiCult) се проведе тази седмица в в сградата на Бургаския свободен университет. 

Проектът е финансиран по програмата Еразъм +, Ключова дейност 2 Стратегически партньорства. Срещата беше официално открита от проф. д-р Милен Балтов, зам.-ректор по НИД и МС. DigiCult има за цел да насърчи и подпомогне процесите, свързани с цифровото представяне, съхраняване и популяризиране на нематериалното културно наследство на Европа в глобален аспект и в дългосрочна перспектива, като за целта се разработи иновативна рамка за осъществяването на гъвкаво обучение на заетите в културната индустрия.

В срещата взеха участие представители на осем организации - партньори от България, Гърция, Италия и Латвия. Проектът се координира от екип на Бургаския свободен университет с членове доц. д-р Евгения Николова и доц. д-р Мария Монова-Желева. Ръководител на екипа е доц. д-р Янислав Желев.

Свързани статии
Бургас подобрява условията в сферата на образованието Дойде ред и на образованието: 92 хиляди души от училищата ще могат да се ваксинират Спечелен е най-големият проект за иновации в Черно море Президентът и премиерът поздравиха студентите Родители настояват онлайн обучението да остане и след Нова година Учениците се връщат в клас на 4 януари, но в зависимост от епидемичната обстановка 2 хил. деца пътуват до детска градина в друг град, 38 хил. - до училище далече от дома Автоинструктори, студенти и полицаи излизат на протести днес Oтпускат 28 млн. лв. за обезщетения в сферата на образованието Изложение „Световно образование“ в Бургас представя последните тенденции при обучението в чужбина
Тагове
образование студенти БСУ
Коментари

Още от последните новини