Международен проект стартира в БСУ

Международен проект стартира в БСУ - E-Burgas.com

Стартора работна среща по международен проект „Дигитално представяне и опазване на нематериалното културно наследство“ (DigiCult) се проведе тази седмица в в сградата на Бургаския свободен университет. 

Проектът е финансиран по програмата Еразъм +, Ключова дейност 2 Стратегически партньорства. Срещата беше официално открита от проф. д-р Милен Балтов, зам.-ректор по НИД и МС. DigiCult има за цел да насърчи и подпомогне процесите, свързани с цифровото представяне, съхраняване и популяризиране на нематериалното културно наследство на Европа в глобален аспект и в дългосрочна перспектива, като за целта се разработи иновативна рамка за осъществяването на гъвкаво обучение на заетите в културната индустрия.

В срещата взеха участие представители на осем организации - партньори от България, Гърция, Италия и Латвия. Проектът се координира от екип на Бургаския свободен университет с членове доц. д-р Евгения Николова и доц. д-р Мария Монова-Желева. Ръководител на екипа е доц. д-р Янислав Желев.

Свързани статии
Изложение „Световно образование“ в Бургас представя последните тенденции при обучението в чужбина Бургас и Братислава с общи инициативи в образованието и туризма Английската откри годината в новата сграда (Снимки) За какви абсурди звъним на 112? Да плачем ли, да се смеем ли... Разширяват базата на компютърното училище в Бургас (Снимки) Близо 300 мераклии желаят да учат медицина в Бургас Край на сагата с Немската и Английската: Други училища ще поемат от учениците Повишиха мерките за безопасност в университет "Проф. д-р Асен Златаров" преди изпитите Бургаските ученици впечатлиха на матурите: Втори са в страната със 103 шестици Професии на бъдещето: В Бургас ще се обучават лекарски асистенти, системни инженери и инженер-химици
Тагове
образование студенти БСУ
Коментари

Още от последните новини