Масови проверки по аптеки и санитарни магазини в Бургас

Масови проверки по аптеки и санитарни магазини в Бургас - E-Burgas.com

Общо 55 търговски обекта (от тях 54 аптеки и 1 санитарен магазин) са проверени за начина на формиране на цените на лекарства и други медицински продукти, продавани в тях. Проверката, която се осъществява по разпореждане на Главния прокурор на Република България, се извършава от съвместни екипи на служители от РЗИ, ОД на МВР, КЗП и ТД на НАП – Бургас. Посочените търговски обекти са проверени в дните 14 и 15 март. Всички те са разположени на територията на град Бургас.

Проверяващите екипи са селектирали обекти на случаен принцип на база репрезентативен метод. Служителите от ТД на НАП – Бургас са издали констативни протоколи за извършената проверка, като са изискани да им бъдат предоставени на по-късен етап всички съпътстващи документи на получените дезинфекциращи и предпазни средства от началото на месеца до датата на проверката.

Проверяваните действия ще продължат и през следващите дни. Те ще обхванат търговски обекти от всички 13 общини, съставляващи Област Бургас.

Проверката трябва да приключи до 30 март когато Окръжна прокуратура – Бургас трябва да бъде уведомена за цялостните резултати от нея.  

Свързани статии
ОБЩИНА БУРГАС З А П О В Е Д № 1569/23.05.2023 г. Започват кастингите за Кралица на Бургас Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Бургас отбеляза 145 години от своето Освобождение (Снимки) Продължават проверките на ИАРА в региона МБАЛ "Бургасмед" с безплатни профилактични прегледи за деца всеки вторник ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Димитър Николов представи нови бургаски проекти пред зам.-министър Засилените полицейски проверки в страната продължават Рекорден брой участници се включиха в надпреварата "Да украсим Бургас"
Тагове
проверки аптеки дезинфектанти Бургас
Коментари

Още от последните новини