Warning: Undefined array key "meta_desc_bg" in /home/eburgas/public_html/template/default/post.php on line 59

Deprecated: strlen(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/eburgas/public_html/template/default/post.php on line 59
Мария е първото бургаско бебе проплакало в УМБАЛ през 2020 - Последни новини от Бургас и региона E-burgas.com

Мария е първото бургаско бебе проплакало в УМБАЛ през 2020

Мария е първото бургаско бебе проплакало в УМБАЛ през 2020 - E-Burgas.com

Първото бебе за новата 2020 г. в УМБАЛ Бургас е момиче. Родено е малко след 2 часа тази нощ, казва се Мария и е второ дете в семейството. Раждането е протекло нормално, детето и майката са в отлично състояние, съобщи дежурният лекар в Родилно отделение д-р Ромил Ангелов.

Последното бебе, с което екипът на Родилно отделение изпрати изминалата 2019 г., е момче и се казва Данаил. Роден е вчера следобед.

През 2019 ражданията в УМБАЛ Бургас са с близо 50 повече в сравнение с 2018 г. - 1809. Това поставя болницата сред челните места по брой раждания в страната, а не само в Бургаска област, подчерта д-р Ангелов. Расте и броят на жените с проблемна бременност, които се проследяват при специалистите в Гинекологичното отделение на УМБАЛ Бургас.

Спокойно е преминала нощта в Спешното отделение. Прегледани са 17 души с обичайните оплаквания за сезона и с влошени хронични заболявания. Сред постъпилите в болницата в Новогодишната нощ има само един случай на алкохолна интоксикация.

Коментари

Още от последните новини