Мариана Праматарова представя книгата си „Сакрално: Чудесата близо до нас" по време на фестивала „С книга на плажа"

Мариана Праматарова представя книгата си „Сакрално: Чудесата близо до нас

Премиерата на най-новата книга на  журналистът Марияна Праматарова ще се състои на 18 август в Експозиционен център "Флора". Представянето на книгата "Сакрално: Чудесата близо до нас" е включено във фестивала "С книга на плажа".

Събитието се организира от Община Бургас и  Регионална библиотека "Пейо Яворов" - Бургас. 

Мариана Праматарова е доктор по културно-историческо наследство. Живее и работи в Бургас. Пише поезия, публицистика и проза.   В книгата "Сакрално: Чудесата близо до нас" са представени православни манастири и светци, места с чудодейни мощи, лечебни води и чудотворни икони, които се намират близо до нас - в България, Гърция, Румъния, Северна Македония, Турция и на Балканите. Повечето от описаните места и светци са свързани с българската история, култура и православна традиция, но има и такива, които са непознати на широката публика и  се нуждаят от повече гласност. В този смисъл книгата има познавателно значение и информативен характер. Подходяща е за всички, които се интересуват от туризъм, поклоннически пътувания, история, култура, и които с вяра пристъпват светите места за да потърсят подкрепа в трудни моменти и благодат в щастието си, защото: "Всичко, каквото бихте поискали в молитва, вярвайте, че ще получите и ще ви бъде дадено". (Марк 11:24). Вярата, надеждата и любовта са най-важните неща в живота и това не бива да забравяме никога.

На културно-историческа тематика са и следните книги от същия автор: "Искри от вечността", 2008 "Бургаски музи по света", 2009  "Градове, храмове, колоси", 2011 "Културно-историческото наследство и новите медии - трансформации и модерности", 2015

Коментари

Още от последните новини