Мъж почина от COVID-19 в дома си докато чака линейка с часове, проверяват случая

Мъж почина от COVID-19 в дома си докато чака линейка с часове, проверяват случая - E-Burgas.com
БГНЕС

Здравното министерство започва проверка, след случай на починал от COVID-19 в дома си мъж. Той чакал линейка, но такава не дошла часове наред, съобщава frognews.bg.

Близките на починалия позвънили на спешния телефон около 18.30 ч. Такава дошла едва в 22.30 ч., която само констатирала смъртта на 33-годишният мъж. Роднините на жертвата потърсили по-рано и помощ от частна линейка, но тя щяла да пристигне на адрес при условие, че вече е намерено място в болница, до която пациентът да бъде транспортиран.

От столичната спешна помощ посочиха, че ситуацията е такава вече седмици наред. По-рано цифри само за вчерашното дежурство изнесе говорителят на ЦСМП-София Катя Сунгарска. Усложнена остава епидичната обстановка в страната. Всеки ден отчитаме нови антирекорди. Значителен ръст на заразените има и в столицата.

Свързани статии
Водачът на линейката с мигрантите дал положителен тест на амфетамин (Снимки) Заловиха мигранти в линейка в Бургаско, били облечени като медици 903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас В Разград събраха над 3,5 тона капачки за нова линейка Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни
Тагове
коронавирус линейка починал
Коментари

Още от последните новини