Легионерът от „Възраждане“ моли за домашен арест, бил нападнат в гръб с тръба

Легионерът от „Възраждане“ моли за домашен арест, бил нападнат в гръб с тръба - E-Burgas.com

Замяна на мярката от „Задържане под стража“ в по-лека, като домашен арест, помоли бившият легионер от ж.к. „Възраждане“ Димитър Пехливанов. Той сподели, че съжалява за случилото се и че е бил нападнат в гръб и ударен с метален прът.

Прокуратурата обаче настоя мярката, определена преди дни от Районния съд да остане същата, като събраните до момента доказателства доказвали безспорно авторството на престъплението от страна на обвиняемия. „Реакцията на Пехливанов, е към най-уязвимите членове на обществото – майка с дете. Той е неосъждан, но реабилитиран, което значи, че и преди е проявавал подобна агресия и няма самокритика“, заяви в съда прокурор Георгиев.

Служебният защитник на Димитър – адв. Захари Кирилов поддържаше тезата, че действията му не били тежко умишлено престъпление с висока степен на опасност.

Предстои да бъде изготвена и психиатрична експертиза на Пехливанов, която според адвокат Кирилов, ще даде отговор на въпроса бил ли е вменяем клиентът му по време на случката. Той също поиска по-лека мярка за Димитър, тъй като не бил опасен за най-уязвимите членове на обществото.

Окръжният съд ще се произнесе в 15:00 часа.

Коментари

Още от последните новини