Купуваме 2 млн. ваксини „Янсен“ срещу COVID-19

Купуваме 2 млн. ваксини „Янсен“ срещу COVID-19 - E-Burgas.com

Депутатите одобриха закупуването на ваксини срещу COVID-19. Ратифицираха Споразумение за подпомагане на препродажбата от и между България и Швеция и "Янсен" за закупуването и доставката на ваксина срещу COVID-19 за България, пише "Дарик".

Това се прави, за да може страната ни да получи 2 милиона ваксини, разработени от шведската фармацевтична компания по предварителните споразумения, сключени с доставчици на ваксини от Европейската комисия.

Народното събрание одобри и решението на Министерски съвет да се закупят и ваксините CureVac и Moderna.

Свързани статии
Лекари сигнализират до Сербезова за важна детска ваксина 393 новозаразени с COVID-19 за денонощието, починаха 36 души Проф. Чорбанов представя българската ваксина срещу ковид есента 652 нови случая на ковид, 31 души са починали Доц. Ангел Кунчев: До 2-3 месеца ще има лекарство срещу ковид -19 Медицинският център на УМБАЛ Бургас осигурява зелен коридор за ваксинации срещу КОВИД-19 по празниците 1 759 са новите случаи на коронавирус Ковид взе нови 14 жертви за ден в областта Медици: Получилите първа доза от "Астра Зенека" да се ваксинират и с втора Германия готова да закупи руската ваксина без посредничеството на ЕС
Тагове
covid 19 ваксина
Коментари

Още от последните новини