Кунчев е против КПП-тата при нова вълна на вируса

Кунчев е против КПП-тата при нова вълна на вируса - E-Burgas.com

До края на седмицата ще предложим прагове за епидемията по отношение на училищата, където има заболеваемост. По добрият вариант е обаче според ситуацията областните щабове да взимат решения. Това стана ясно от думите на националния здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев относно мерките срещу разпространението на коронавируса у нас.

В ефира на предаването "Тази сутрин" по bTV доц. Кунчев поясни, че доколкото зависи от него, КПП-та няма да има отново. Разбира се, ако стане някаква драматична ситуация, ще се обсъждат различни мерки, но такова затваряне, каквото беше в началото, няма да има. Това, което ме притеснява, са данните за смъртност и заболеваемостта при здравните работници, посочи Кунчев.

По думите му производството на маски и шлемове в България е налице. Доктор Кунчев каза, че за детето в училище шлемът е по-подходящ, тъй като не пречи на дишането. В отговор на коментарите на доц. Атанас Мангъров, че доктор Кунчев му е казал да си затваря устата, Кунчев поясни, че е препоръчал на Мангъров да не обърква хората

. Доц. д-р Ангел Кунчев препоръча и още нещо: доц. Атанас Мангъров да влезе в отделението по COVID-19, за да види какво причинява вирусът на хората. Кунчев даде съвет да се ползват противогрипни ваксини, като дали те ще стигнат, е трудно в момента да се каже, тъй като недостиг на грипни ваксини имало в целия свят.
 

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус Доц. Кунчев: Ковид се доближава до лек респираторен вирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Доц. Кунчев предупреждава за внимателно разпускане на мерките Ангел Кунчев: При влошаване на ситуацията мерките ще бъдат върнати
Тагове
кунчев коронавирус
Коментари

Още от последните новини