Кризата с коронавируса трябва да ни научи да си помагаме

Кризата с коронавируса трябва да ни научи да си помагаме - E-Burgas.com

"Кризата с коронавируса трябва да ни научи още повече да си помагаме един на друг, да бъдем отзивчиви и солидарни". Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, цитирана от БТА. Тя смята, че случващото се в момента ще промени света.

"По природа съм оптимист и много се надявам, че Европа ще излезе от нея по-силна", допълни Захариева. Само за последния месец МВнР е помогнало на 2300 наши сънародници да се завърнат в родината.

Вицепремиерът отново подчерта, че в тази безпрецедентна ситуация всеки сам носи отговорност за предприето пътуване - отговорност, както пред себе си, така и към близките и обществото.

"Ние не можем да спрем хората да търсят препитание в чужбина, но в същото време не можем и да им съдействаме", отбеляза Екатерина Захариева.

Тя обясни, че българският дипломат в Хага, който събирал такса "коронавирус" за български и чужди граждани в размер от 5 и 10 евро, е с прекратена задгранична командировка.

"Това не е малко наказание за един дипломат. След като бяха изпълнени всички технически процедури по освобождаване на наетото му жилище и организиране на транспорт, той ще се завърне окончателно от Нидерландия. В министерство вече е даден ход на процедура, която се разглежда от Дисциплинарния съвет в МВнР", каза Захариева.

Коментари

Още от последните новини