Красимир Вълчев: Ще има възможност за онлайн кандидатстване и изпити

Красимир Вълчев: Ще има възможност за онлайн кандидатстване и изпити - E-Burgas.com

"Опитваме се да покриваме минимумите в учебните програми. 89 % близо 90 % са се включили в дистанционното обучение. Останалите 11 % са деца, които нямат таблети и няма електронни устройства, няма книги и отношение към образованието". Това каза в предаването "Беновска пита" по Канал 3 министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

"2/3 е нещо смесено, интернет и носене на материали вкъщи. Електронното обучение ще бъде приравнено, една част от практиките могат да се случат вкъщи, например готвят. Други изискват специално оборудване. Възможно е да има малко удължаване, но то ще бъде диференцирано. 1-2 седмици накрая ще се вземат присъствено", обясни той. 

"След 12 клас ще се вземе съгласувано решение да се отложат кампаниите. След 7 клас по същия начин, но няма как да бъдат отменени. Тази година всичките ни планове за пролетта се объркаха, през лятото се надяваме да се възстанови нормалния живот. Висшите училища ще се съобразят", каза още Вълчев.

"Ще има възможност за онлайн кандидатстване и изпити. Проблемът е, че някои специалност много трудно се провежда обучение онлайн, най-вече медицинските специалности. Педагогическия персонал е в платен отпуск, най-вече в детските градини и учителите по физическо. Някои от родителите са в принудителен отпуск, има вече намаление на БВП. Обмисляме училищата да предложат летни занимания, които сега не могат да бъдат предложени", коментира министърът.

Свързани статии
Над 4000 студенти не могат да се завърнат в общежитията си заради незавършени ремонти Наградиха бургаските ученици, чиито проект бе отличен от БАН (Снимки) Затварят временно кръстовището на "Шейново" и "Македония" Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Бургаски ученици представиха пиеса на китайски език Започва обновяването на ул. "Шейново" Ремонтират две улици в центъра на Бургас, променят движението от понеделник "A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) Правят ремонт на площад в Созопол Временни промени в движението ще има и в "Меден рудник"
Тагове
изпити студенти ученици електронно обучение Красимир Вълчев МОН
Коментари

Още от последните новини