Крадци на селскостопански животни застреляли с ловна пушка граничния полицай Петър Бъчваров край Елхово

Крадци на селскостопански животни застреляли с ловна пушка граничния полицай Петър Бъчваров край Елхово - E-Burgas.com

Нова фаза в разследването на убийството на граничния полицай Петър Бъчваров, близо до село Голям Дервент, съобщава NOVA. 

В края на миналата година при съвместен обход на границата граничният полицай бе прострелян смъртоносно. Изстрелът е бил произведен от турската страна.

„Основната версия, по която работят турските разследващи, е свързана с това, че извършилите престъплението са пребивавали в този район за кражба - най-вероятно на селскостопански животни. Към този момент турските разследващи органи обясниха, че не са намерили доказателства извършителите да са свързани с организирана престъпност, трафик на хора или нелегална миграция”, посочи окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев пред NOVA. 

Прокурорът посочи, че случаят е необичаен. „Дали е нормално - за мен не е. Причините и мотивите защо се е стигнало до стрелбата и защо е причинена смъртта на българския граничар са в процес на разследване. Ние разчитаме и на работата на турските разследващи органи. Ще поставим към тях всички въпроси, които да бъдат изяснени”, разясни Дойчев.

Той посочи, че е възможно задържаният в Турция извършител да бъде разпитан, ако бъде екстрадиран у нас. „Със сигурност българската прокуратура ще направи всичко възможно да се изясни докрай случаят и извършителят да получи наказанието си”, категоричен беше прокурорът.

Оръжието, намерено в задържаните, съответства на установеното като резултат от балистичната експертиза. „Става въпрос за ловно оръжие, 12 калибър, едри сачми, които се използват обикновено при лов на едър дивеч”, коментира още Дойчев.

Коментари

Още от последните новини