Консултираха за професионална реализация студенти по история и български

Консултираха за професионална реализация студенти по история и български  - E-Burgas.com
Факултет по обществени науки, Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, Бургас / Снимка Татяна БАЙКУШЕВА

Експерти в областта на педагогиката, музейното дело и работата с архиви, консултираха студенти от специалността „Български език и история” от Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, Бургас във връзка с възможностите за професионална реализация на младите хора. Срещата се проведе във Факултета по обществени науки. Във форума участваха потребители на кадри, сред които представители на Държавен архив, на ръководствата на елитни бургаски учебни заведения и на медии.

„Студентите са четвъртокурсници, предстои им стажантска практика и дипломиране. Ежегодно провеждаме такава среща. Целта е те да се запознаят със спецификата на бъдещата си работа и да бъдат ориентирани в своята професионална реализация. За да знаят какво ги очаква в бъдеще-ако станат учители, ако решат да работят евентуално в Държавен архив, в музей или като журналисти ”, коментира ръководител Катедра „История и философия” в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” доц. д-р Гита Йовчева.

Сред гостите на срещата бяха Данка Георгиева, директор на Държавен архив, Бургас, Десислава Лилова, Началник отдел Държавен Архив, Бургас и Галена Маврева, заместник директор на Профилираната Гимназия за чужди езици „Васил Левски” в морския град.

 

Коментари

Още от последните новини