Консулът ни в Букурещ: Няма българи, чакащи по границата

Консулът ни в Букурещ: Няма българи, чакащи по границата - E-Burgas.com

Имаме влакове от всички граници с Украйна. В ранния следобед започват да пристигат, като след 2 часа наистина пристигат доста хора. Това разказа по БНТ Ивайло Маринов, консул в Букурещ. От първия ден приоритет бяха българските граждани и българските фирми превозвачи, допълни той.

Към момента няма български граждани, чакащи по границата, заяви Маринов. На пунктовете пристигат само украински граждани.

Повечето хора, които се извозват към България имат свои близки, но има и такива, които търсят убежище.

Имаме информация за платени автобуси, но те са ясно обозначени с цена за превоз, обясни Маринов.

В Румъния има леко повишение на цените, няма паника сред хората, магазините са добре заредени коментира още консулът.

Той препоръча на всички доброволци, желаещи да помогнат на бежанците, първо да се свържат със Ситуационния център към МВнР и да изчакват на българска граница.

Свързани статии
Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване Парламентът одобри военна помощ за Украйна 6 милиона семейства са без ток в Украйна Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна Захарова заплаши НАТО с война Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия
Тагове
война украйна бежанци
Коментари

Още от последните новини