Кметът поздрави бургазлии в Деня на Европа: Бъдете горди, че нашият град е врата към света!

Кметът поздрави бургазлии в Деня на Европа: Бъдете горди, че нашият град е врата към света! - E-Burgas.com

Кметът Димитър Николов отправи поздрав към жителите на Бургас по повод 9 май - Ден на Европа.

"Уважаеми бургазлии,

Поздравявам Ви с 9 май - Ден на Европа,

На тази дата през 1945 година се слага край на най-големия и кръвопролитен конфликт, който човешката история познава - Втората световна война.

На тази дата отбелязваме годишнината от историческата Декларация на френския външен министър Робер Шуман. В своя реч през 1950 г. в Париж той споделя идеята за нова форма на политическо сътрудничество в Европа, която ще направи войната между европейските народи немислима.

Това полага основите на създаването на една организация, която обединява в едно семейство държавите от Стария континент - Европейския съюз.

Приемането на България в тази организация е реализираната мечта на поколения наши революционери, хора на науката и новатори, които работеха за това България да е равноправна на всички европейски държави и нашият народ да живее по демократичните закони.

Днес ние с гордост казваме, че сме част от Европейския съюз с богатото си културно-историческо наследство. Нашите учени, инженери, лекари и хора от различни професионални сфери дават своя принос за по-доброто бъдеще на човечеството.

Честит празник, скъпи съграждани, и бъдете горди, че нашият град е врата на Европа към света."

Свързани статии
Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) Бургаският кмет Димитър Николов: 6 февруари винаги ще ни напомня да следваме вярната посока Димитър Николов с поздрав към бургазлии: Продължаваме да сме град с поглед към бъдещето Сейфетин Сатаджъ от ДПС спечели изборите за кмет на Порой Кметът Димитър Николов поздрави сърдечно бургаските учители Избраха нова временна кметица на Порой Димитър Николов: Подвигът и саможертвата на Ботев винаги ще пазят своя ореол Кметът поздрави здравните специалисти по повод професионалния им празник Кметът Димитър Николов: Свеждаме глави пред героизма на хиляди български войници Кметът Димитър Николов поздравява всички юристи в деня на професионалния им празник
Тагове
димитър николов кмет
Коментари

Още от последните новини

Спорт
Кметът поздрави бургазлии в Деня на Европа: Бъдете горди, че нашият град е врата към света! - E-Burgas.com

Регата 24 Май