Кметът поздрави бургазлии в Деня на Европа: Бъдете горди, че нашият град е врата към света!

Кметът поздрави бургазлии в Деня на Европа: Бъдете горди, че нашият град е врата към света! - E-Burgas.com

Кметът Димитър Николов отправи поздрав към жителите на Бургас по повод 9 май - Ден на Европа.

"Уважаеми бургазлии,

Поздравявам Ви с 9 май - Ден на Европа,

На тази дата през 1945 година се слага край на най-големия и кръвопролитен конфликт, който човешката история познава - Втората световна война.

На тази дата отбелязваме годишнината от историческата Декларация на френския външен министър Робер Шуман. В своя реч през 1950 г. в Париж той споделя идеята за нова форма на политическо сътрудничество в Европа, която ще направи войната между европейските народи немислима.

Това полага основите на създаването на една организация, която обединява в едно семейство държавите от Стария континент - Европейския съюз.

Приемането на България в тази организация е реализираната мечта на поколения наши революционери, хора на науката и новатори, които работеха за това България да е равноправна на всички европейски държави и нашият народ да живее по демократичните закони.

Днес ние с гордост казваме, че сме част от Европейския съюз с богатото си културно-историческо наследство. Нашите учени, инженери, лекари и хора от различни професионални сфери дават своя принос за по-доброто бъдеще на човечеството.

Честит празник, скъпи съграждани, и бъдете горди, че нашият град е врата на Европа към света."

Свързани статии
Кметът на Бургас: Няма паника в училищата, сигурно ще има и още случаи Гласуват за нов кмет на бургаското село Извор, приемат заявления само по настоящ адрес Димитър Николов се застъпи за протестиращите, потегля с Христо Иванов към Росенец Димитър Николов: Поисках от МВР да пуснат протестиращите в Росенец Започва реалното планиране на новата детска болница в Бургас Димитър Николов честити празника на медицинските сестри: Бъдете все така отговорини в мисията си! Кметът Димитър Николов с поздрав за Гергьовден Кметът Димитър Николов: Постепенното отпадане на мерките, ще ни даде шанс за късен летен сезон Димитър Николов: Не нарушавайте правилата, за да не затворят пак парковете Димитър Николов: Новооткритите случаи са резултат от скрининга, отново призовавам общините на масово тестване
Тагове
димитър николов кмет
Коментари

Още от последните новини