Кметът поздрави бургазлии в Деня на Европа: Бъдете горди, че нашият град е врата към света!

Кметът поздрави бургазлии в Деня на Европа: Бъдете горди, че нашият град е врата към света! - E-Burgas.com

Кметът Димитър Николов отправи поздрав към жителите на Бургас по повод 9 май - Ден на Европа.

"Уважаеми бургазлии,

Поздравявам Ви с 9 май - Ден на Европа,

На тази дата през 1945 година се слага край на най-големия и кръвопролитен конфликт, който човешката история познава - Втората световна война.

На тази дата отбелязваме годишнината от историческата Декларация на френския външен министър Робер Шуман. В своя реч през 1950 г. в Париж той споделя идеята за нова форма на политическо сътрудничество в Европа, която ще направи войната между европейските народи немислима.

Това полага основите на създаването на една организация, която обединява в едно семейство държавите от Стария континент - Европейския съюз.

Приемането на България в тази организация е реализираната мечта на поколения наши революционери, хора на науката и новатори, които работеха за това България да е равноправна на всички европейски държави и нашият народ да живее по демократичните закони.

Днес ние с гордост казваме, че сме част от Европейския съюз с богатото си културно-историческо наследство. Нашите учени, инженери, лекари и хора от различни професионални сфери дават своя принос за по-доброто бъдеще на човечеството.

Честит празник, скъпи съграждани, и бъдете горди, че нашият град е врата на Европа към света."

Свързани статии
Кметът Димитър Николов поздрави бургаските юристи Димитър Николов: Благодаря на всички, които подкрепиха бюджета, той осигурява стабилността на общината Кметът Димитър Николов: От 4 700 ваксинирани само седем души са прекарали ковид и то леко Кметът Димитър Николов: Бургазлии винаги ще са признателни на своите освободители! Кметове в Бургаско с най-много глоби за нерегламентирани сметища Димитър Николов: Системата за явно оповестяване доказа своята ефективност, ще я разширим Отстраниха от длъжност кмета на Вресово Юлюман Хасан, отива на съд за корупция Кметът Димитър Николов: Ситуацията с медиците в Бургас е критична, търсете Спешна помощ само ако наистина се налага! Кметът Николов: Даваме по още 1000 лв. на джипитата, които помогнат в триажните центрове Бургаският кмет купува апаратура, защитни облекла и предпазни средства за болниците
Тагове
димитър николов кмет
Коментари

Още от последните новини