Кметът на Приморско оглави УС на новоучредения туристически район „Южно Черноморие“

Кметът на Приморско оглави УС на новоучредения туристически район „Южно Черноморие“ - E-Burgas.com

Кметът на община Приморско д-р Димитър Германов оглави Управителния съвет на новоучредения туристически район „Южно Черноморие“. Той бе създаден след събрание на представители на 12 общини от Бургаска област и неправителствени организации в туризма.

На учредяването присъстваха всички градоначалници или техни заместници, от които зависи създаването на новата туристическа структура. Те се обединиха около аргументите, че тя дава възможност за създаване на регионални туристически продукти, осъществяване на регионален маркетинг и реклама, както и еврофинансиране на туристически центрове.

Туристически район „Южно Черноморие“ ще се ръководи от Управителен съвет, състоящ се от седем члена. За председател на УС бе избран кметът на едно от най-предпочитаните за отдих от български и чуждестранни туристи места д-р Димитър Германов. Той ще ръководи организацията, чието седалище засега ще е в сградата на община Бургас.

В момента в национален мащаб са създадени още два туристически района – „Родопи“ и „Северно Черноморие“. Третият такъв район е „Южно Черноморие“.

Коментари

Още от последните новини