Китайци инвестират 4,4 млн. лв. за завод в Бургас

Китайци инвестират 4,4 млн. лв. за завод в Бургас  - E-Burgas.com

Производствената база ще отвори между 20 и 40 работни места в града

Общински съвет даде разрешение за инвестиция на инвестицията на  „Диарекс тулс енд машинъри ко ЛТД” в "Идустриален и логистичен парк - Бургас“. 

Дейността на дружеството ще бъде пряко свързана с дейността на дружеството “Surrey precision tools” Со. и „Surrey tools group” Ltd., предприятие в Шенжен, Китай. Понастоящем холдинговото дружество „Surrey group“ се развива в мултинационална група компании, специализирани в областта на производството на високотехнологични прецизни инструменти, с пет клона намиращи се в Шунде, Фошан в провинция Гуангдонг, Куншан в провинция Жиангсу, Вирджиния в САЩ, Сидни в Австралия и Сеул в Южна Корея. „Съри“ е единствената китайска компания с изградени заводи в Съединените Щати, Южна Корея и Австралия.

Заявлението касае изграждане на завод за цифрово програмни машини и режещи инструменти на територията на Индустриален и логистичен парк-Бургас в ПЗ „Север“. Във връзка е това инвеститорът проявява интерес към за закупуване на имот е площ от около 4000 кв.м.

Производственото оборудване за свръх твърди режещи инструменти е модерно и прецизно оборудване с дигитален контрол, един работник може да оперира 4 или 5 машини, поради което в началния етап се предвижда откриване на 10 до 20 работни места. С разширяване на производството те ще достигнат до 40. Предвижда се срок за реализация и въвеждане в експлоатацията 36 месеца. Планираният първоначале размер на инвестицията е около 4,4 млн. лв. 

Извършена е оценка на пазарната стойност на проекта от независим оценител, която възлиза на 328 960 лв. Данъчната оценка на имота е в размер на 106 711 лв.

Коментари

Още от последните новини