Кирил Петков: Не ме е страх от протести

Кирил Петков: Не ме е страх от протести - E-Burgas.com

Министър-председателят Кирил Петков заяви пред Националното радио, че не изпитва страх от протести и е готов винаги да разговаря с хората.

„Въобще не ме е страх от никакви протести и от никакви хора да влизат, където си искат“, подчерта Петков, като декларира готовност пръв да слезе при протестиращите, ако дойдат пред Министерския съвет. И допълни: „Ако някой си мисли, че с някакви заплахи ще постигне нещо, това няма да е при нашето правителство“.

След протестите, организирани от „Възраждане“ на 12 януари срещу зеления сертификат, при които се стигна до напрежение и сблъсъци пред парламента и размяна на остри реплики между депутатите след това и вътре, Петков обясни за създаването на работна група, включваща критици и противници на ограничителните мерки:

„Нашите врати винаги са отворени за дискусия. Винаги може да се научи нещо повече. Най-лошото, което може да се случи, е, когато група хора се игнорират, капсуловат и започнат да стават агресивни. Тази платформа ще даде възможност на тези хора да кажат своите виждания. Тя е консултативна. Аз искам да влезем в този диалог с хората, които не вярват във ваксини. Да се случи на база експертни мнения. Ако има аргумент, базиран на данни, ние винаги сме готови да го чуем. Отваряме диалога за съществени аргументи. В първата дискусия имаше добра посока – да се следи капацитета на леглата с кислород“.

По темата с пандемията и новия план на правителството за справяне със здравната криза, базиран върху заетите интензивни легла, министър-председателят коментира, че за пръв път има толкова добре структуриран и логичен план.

„Няма да се правят мерки, които са само номинални, без това наистина да се налага“, коментира той.

Коментари

Още от последните новини