Кино и вино в първия ден на Порт Прим Арт Фест

Кино и вино в първия ден на Порт Прим Арт Фест  - E-Burgas.com

Цветана Манева и Георги Тошев  откриват фестивала

На 9 октомври голямата ни актриса Цветана Манева ще открие пилотното издание на Порт Прим Арт Фест в компанията на журналиста и продуцент Георги Тошев. Фестивалът за изкуства ще стартира с филма, който той създава за нея - "Парчета живот". Прожекцията можете да гледате в Магазия 1 на Морска гара Бургас, от 18:00 часа. Входът за събитието е свободен.   

Фестивалната програма за деня ще продължи от 20:00 часа в Гранд Хотел и СПА Приморец с "Кино и вино" с Веселин Савов. Нестандартният формат комбинира кинокритика, с винена дегустация. Режисьорът, на който ще е посветена вечерта е Франсис Форд Копола и неговата трилогия "Кръстникът". Ще бъдат представени и вина от Италия в акомпанимента на подходящи кулинарни предложения.

Веселин Савов се занимава почти 20 години с киноразпространение. След като се оттегля, започва целенасочено да задълбочава познанията си в областта на виното. Дълги години обикаля избите, изложенията и дегустации на вино в Италия, Франция, Австралия, САЩ, България. Среща се с многобройни енолози и винени експерти. "Кино и вино" проектът му комбинира в едно двете области, в които е експерт. Той е и вълнуващ разказвач, който умее да въздейства на публиката - с истински истории от Холивуд, избите в Италия и многобройните си пътешествия по света.

Вход за събитието - куверт на стойност 29.00 лева на човек.  

Организатори и домакини на Порт Прим Арт Фест са община Бургас и Гранд Хотел и СПА Приморец. Творчески директор на форума е художникът Стефан Божков. Пилотното издание на фестивала за изкуства, ще се проведе на разнообразни локации в града, в дните от 9 до 14 октомври.

За повече информация: +359 877 850 001 | [email protected]

Официален уеб сайт на фестивала: www.portprim.bg

 

Коментари

Още от последните новини