Касоразбивачите Тодор и Даниел остават в ареста

Касоразбивачите Тодор и Даниел остават в ареста  - E-Burgas.com

След внесено искане на Районна прокуратура – Бургас, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Тодор А. и Даниел К. – и двамата от гр.София, обвинени в извършване на кражба в гр.Българово на каси с пари в размер на общо 3100лв.

Те са обвинени за това, че на 27 юли около 03:00 ч. в град.Българово са разбили входната врата на имот и са проникнали в офиси, откъдето са отмъкнали две метални каси с общо 3100 лв. в тях.  За кражбата е използван лек автомобил марка „Волво“ и е извършена от общо три лица, сговорили се предварително за нейното осъществяване. 

Тежкото умишлено престъпление против собствеността е разкрито в резултат на отличната работа на служители от Главна дирекция „Национална полиция“ .София и ОД МВР Бургас. Предстои в следващите дни Районна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.  

Според прокурора, налице е обосновано предположение, че Тодор А. и Даниел К. са извършили престъплението, в което са обвинени.

Представителят на държавното обвинение е категоричен, че същите могат да се укрият или да извършат ново престъпление.
Определението на районния съд може да бъде обжалвано пред Окръжен съд Бургас.
 

Коментари

Още от последните новини