Карнобат се готви за Великден при строги мерки

Карнобат се готви за Великден при строги мерки - E-Burgas.com

Без служби в Евангелската петдесятна църква

В храм „Св.Йоан Богослов“ великопостните богослужения ще се отслужват при спазване на разпоредбите, единодушни са ставрофорните свещеноикономи Павел Гърбов и Иван Ангелов от Храм „Свети Йоан Богослов“ – Карнобат. Това заяви кметът на общината Георги Димитров.

„С тях се срещнах днес, за да уточним какво съдействие им е нужно от страна на община Карнобат, във връзка с предстоящите празници. Община Карнобат ще осигури засилено присъствие на служители от Обществен ред, ще потърсим съдействие и от Полицията, за да не се допусне струпване на много хора по време на службите“, сподели Димитров.

В храма се привеждат в изпълнение, наложените противоепидемични мерки. Църковнослужителите ползват предпазни средства, храмът се почиства периодично с дезинфектанти. На входа на храма се поставят напоени с дезинфектант стелки.

На Цветница раздаването на върбови клонки ще става извън храма. Причастие ще се дава в храма. Апелът на свещениците е хората да влизат по един, да стоят на разстояние един от друг по време на службите. На Възкресение Христово, полунощницата ще бъде отслужена в храма.

В Евангелска петдесятна църква в Карнобат на Цветница и Възкресение служби няма да има. „Пастор Илия ме информира, че в Евангелската църква са взети всички превантивни мерки, във връзка с епидемиологичната обстановка. Неделното училище е прекратено преди месец, посещенията на възрастното население е ограничено още в началото на март“, каза още кметът.

От обявяването на извънредното положение са прекратени службите в църковната сграда. „На Цветница и Възкресение служби няма да има. Това, което ще направя лично е причастието, което трябва да се даде на 16 април – Велики Четвъртък, така наречената Господна Трапеза. Аз ще го разнеса по къщите на всеки човек. Ние сме с отделна чашка за всеки човек, хлябът е на порции. Взели сме всички необходими мерки“, съобщил пастор Илия пред кмета.

Свързани статии
Днес е петият ден от светлата седмицаВлак натоварен с над 1т масло се запали на жп гара КарнобатБургас показа здрав разум на Великден (видео) Честито Възкресение Христово! Сливенския митрополит Иоаникий отправи пасхално послание Продължава акцията популярни бургазлии да раздават козунаци (Снимки)Отбелязваме Велика събота Едва 20% от нас спазват Великденските постиРазпети петък е - денят на Христовите страданияЗатягат контрола за пътуване между градовете по Великден
Тагове
карнобат великден църква
Коментари

Още от последните новини