Карнобат се готви за Великден при строги мерки

Карнобат се готви за Великден при строги мерки - E-Burgas.com

Без служби в Евангелската петдесятна църква

В храм „Св.Йоан Богослов“ великопостните богослужения ще се отслужват при спазване на разпоредбите, единодушни са ставрофорните свещеноикономи Павел Гърбов и Иван Ангелов от Храм „Свети Йоан Богослов“ – Карнобат. Това заяви кметът на общината Георги Димитров.

„С тях се срещнах днес, за да уточним какво съдействие им е нужно от страна на община Карнобат, във връзка с предстоящите празници. Община Карнобат ще осигури засилено присъствие на служители от Обществен ред, ще потърсим съдействие и от Полицията, за да не се допусне струпване на много хора по време на службите“, сподели Димитров.

В храма се привеждат в изпълнение, наложените противоепидемични мерки. Църковнослужителите ползват предпазни средства, храмът се почиства периодично с дезинфектанти. На входа на храма се поставят напоени с дезинфектант стелки.

На Цветница раздаването на върбови клонки ще става извън храма. Причастие ще се дава в храма. Апелът на свещениците е хората да влизат по един, да стоят на разстояние един от друг по време на службите. На Възкресение Христово, полунощницата ще бъде отслужена в храма.

В Евангелска петдесятна църква в Карнобат на Цветница и Възкресение служби няма да има. „Пастор Илия ме информира, че в Евангелската църква са взети всички превантивни мерки, във връзка с епидемиологичната обстановка. Неделното училище е прекратено преди месец, посещенията на възрастното население е ограничено още в началото на март“, каза още кметът.

От обявяването на извънредното положение са прекратени службите в църковната сграда. „На Цветница и Възкресение служби няма да има. Това, което ще направя лично е причастието, което трябва да се даде на 16 април – Велики Четвъртък, така наречената Господна Трапеза. Аз ще го разнеса по къщите на всеки човек. Ние сме с отделна чашка за всеки човек, хлябът е на порции. Взели сме всички необходими мерки“, съобщил пастор Илия пред кмета.

Свързани статии
80-годишна баба се преобърна с Дачията си край Карнобрат Слънчево време и по-високи температури по Великден Велика събота е – последният ден от Страстната седмица Младежи помогнаха на възрастни хора в Пирне за Великден Празнично настроение в Бургас чак до Гергьовден, ето програмата Агнешкото скочи с 80% в навечерието на Великден Извънредни автобуси в Бургас във великденската нощ Отварят манастира край "Меден рудник" за посетители на Цветница и Великден Пенсионерите ще получат по 70 лв. за Великден Тежко ПТП в Карнобат, автомобил се обърна по таван
Тагове
карнобат великден църква
Коментари

Още от последните новини