Карнобат се готви за Великден при строги мерки

Карнобат се готви за Великден при строги мерки - E-Burgas.com

Без служби в Евангелската петдесятна църква

В храм „Св.Йоан Богослов“ великопостните богослужения ще се отслужват при спазване на разпоредбите, единодушни са ставрофорните свещеноикономи Павел Гърбов и Иван Ангелов от Храм „Свети Йоан Богослов“ – Карнобат. Това заяви кметът на общината Георги Димитров.

„С тях се срещнах днес, за да уточним какво съдействие им е нужно от страна на община Карнобат, във връзка с предстоящите празници. Община Карнобат ще осигури засилено присъствие на служители от Обществен ред, ще потърсим съдействие и от Полицията, за да не се допусне струпване на много хора по време на службите“, сподели Димитров.

В храма се привеждат в изпълнение, наложените противоепидемични мерки. Църковнослужителите ползват предпазни средства, храмът се почиства периодично с дезинфектанти. На входа на храма се поставят напоени с дезинфектант стелки.

На Цветница раздаването на върбови клонки ще става извън храма. Причастие ще се дава в храма. Апелът на свещениците е хората да влизат по един, да стоят на разстояние един от друг по време на службите. На Възкресение Христово, полунощницата ще бъде отслужена в храма.

В Евангелска петдесятна църква в Карнобат на Цветница и Възкресение служби няма да има. „Пастор Илия ме информира, че в Евангелската църква са взети всички превантивни мерки, във връзка с епидемиологичната обстановка. Неделното училище е прекратено преди месец, посещенията на възрастното население е ограничено още в началото на март“, каза още кметът.

От обявяването на извънредното положение са прекратени службите в църковната сграда. „На Цветница и Възкресение служби няма да има. Това, което ще направя лично е причастието, което трябва да се даде на 16 април – Велики Четвъртък, така наречената Господна Трапеза. Аз ще го разнеса по къщите на всеки човек. Ние сме с отделна чашка за всеки човек, хлябът е на порции. Взели сме всички необходими мерки“, съобщил пастор Илия пред кмета.

Свързани статии
Млад мъж от Карнобат изгори къщата си в опит да се стопли Педагози от Карнобат получиха нови знания за работа с незрящи деца Ало измамници искат 4 900 лв. за лечение на COVID-19 в Карнобат Намалиха присъдата на шофьор убил две жени на тротоар в Карнобат Президентът Румен Радев идва в Карнобат за празника на града Убиецът Алекси от Церковски отива на съд Отвориха за движение магистралата край Карнобат Влекач изсипа каси с бира на "Тракия" край Карнобат и затвори магистралата (Снимки) Реставрират бургаския храм "Св.св. Кирил и Методий" в автентичния му вид Продължава да е ограничено движението на магистралата в района на Карнобат
Тагове
карнобат великден църква
Коментари

Още от последните новини