Карнобат се готви за Великден при строги мерки

Карнобат се готви за Великден при строги мерки - E-Burgas.com

Без служби в Евангелската петдесятна църква

В храм „Св.Йоан Богослов“ великопостните богослужения ще се отслужват при спазване на разпоредбите, единодушни са ставрофорните свещеноикономи Павел Гърбов и Иван Ангелов от Храм „Свети Йоан Богослов“ – Карнобат. Това заяви кметът на общината Георги Димитров.

„С тях се срещнах днес, за да уточним какво съдействие им е нужно от страна на община Карнобат, във връзка с предстоящите празници. Община Карнобат ще осигури засилено присъствие на служители от Обществен ред, ще потърсим съдействие и от Полицията, за да не се допусне струпване на много хора по време на службите“, сподели Димитров.

В храма се привеждат в изпълнение, наложените противоепидемични мерки. Църковнослужителите ползват предпазни средства, храмът се почиства периодично с дезинфектанти. На входа на храма се поставят напоени с дезинфектант стелки.

На Цветница раздаването на върбови клонки ще става извън храма. Причастие ще се дава в храма. Апелът на свещениците е хората да влизат по един, да стоят на разстояние един от друг по време на службите. На Възкресение Христово, полунощницата ще бъде отслужена в храма.

В Евангелска петдесятна църква в Карнобат на Цветница и Възкресение служби няма да има. „Пастор Илия ме информира, че в Евангелската църква са взети всички превантивни мерки, във връзка с епидемиологичната обстановка. Неделното училище е прекратено преди месец, посещенията на възрастното население е ограничено още в началото на март“, каза още кметът.

От обявяването на извънредното положение са прекратени службите в църковната сграда. „На Цветница и Възкресение служби няма да има. Това, което ще направя лично е причастието, което трябва да се даде на 16 април – Велики Четвъртък, така наречената Господна Трапеза. Аз ще го разнеса по къщите на всеки човек. Ние сме с отделна чашка за всеки човек, хлябът е на порции. Взели сме всички необходими мерки“, съобщил пастор Илия пред кмета.

Свързани статии
ТИР катастрофира между Зимница и Карнобат КЗП и БАБХ започват проверки в навечерието на Великден Бургас ще посрещне Великден с пасхална служба и концерт Бургаската църква "Св.Св. Кирил и Методий" възвръща автентичния си облик (Снимки) Жена загина в пожар в карнобатско село Великден - тест за туризма по Черноморието Масови проверки на агнешкото и яйцата преди Великден Най-старият храм по Южното Черноморие тъне в разруха Защо в карнобатските села благодарят на депутатите от ГЕРБ Честит Тодоровден!
Тагове
карнобат великден църква
Коментари

Още от последните новини