Караме само по магистрала от Бургас и Благоевград

Караме само по магистрала от Бургас и Благоевград  - E-Burgas.com
снимка: news.bg

Премиерът Бойко Борисов откри втория участък от Западната дъга на Софийския околовръстен път. На откриването присъстваха министри и столичният кмет Йорданка Фандъкова, съобщи dnes.bg. 

Концепцията е свързана с по-бързо преминаване на трафика и съкращаване на пътя от връзката между АМ "Хемус" по новото трасе на Северната скоростна тангента и връзката с Околовръстното, където движението по Западната дъга е с четирилентов път с безконфликтно преминаване.

Изградени са и кръстовище на три нива при ж.к. "Люлин" и връзката с Калотина и директно включване към АМ "Люлин" и АМ "Струма".  По този начин се съкращава времето за преминаване на трафика до Благоевград и Кулата. Проектът за втория участък от Западната дъга беше изпълнен предсрочно за девет месеца.

При откриването премиерът коментира, че преди две години това е бил един провален, зачеркнат от Брюксел проект.

"Парите трябваше да се върнат - е безпощадната истина", коментира още той и допълни, че са положени огромни усилия, прехвърлени са средства за следващ период, за да се стигне до днешния ден.

По думите на Борисов с новия пътен участък на практика "тангентата и дъгата" вече са свързани и от Благоевград до Бургас "ще караме само по магистрала". "Надявам се в скоро време да стигнем от двете страни на Кресненското дефиле, там ще го мислим", каза премиерът.

Борисов "помоли" и да не се крадат мантинелите, защото спасяват човешки живот. Той коментира още, че преди магистралите били 10 км и можело да бъдат пазени, но вече няма как и затова сега се разчита на хората да подават сигнали, ако видят нещо нередно.

Той честити на хората от кварталите в близост до Западната дъга, защото сега "от тук до квартал "Младост" те ще отидат за 7-8 минути". Затова според Борисов има "мъка голяма и се чудят какво да измислят". Думите ми ще отлетят, направеното от нас ще остане за десетилетия, подчерта той.
 

Коментари

Още от последните новини