Кампанията „Полицай в класната стая” влезе и в ЦДГ "Раковина" в Бургас

Кампанията „Полицай в класната стая” влезе и в ЦДГ

Професията на полицая е сред най-разпознаваемите за възпитаниците от втора възрастова група на детска градина „Раковина”, стана ясно след приключване на превантивното занимание „Полицай в класната стая”, протекло с участието на младши полицейски инспектор Петър Лазаров от Първо Районно управление – Бургас.

Служителят на реда със съдействието на ръководителката на втора група „Морски звезди” от детското заведение – г-жа Александрина Бояджиева, запозна близо 20-те деца с особеностите в полицейска униформа и най-важните полицейски атрибути – нагръден полицейски знак, стоп-палка, радиостанция и светлоотразителна жилетка. Младши полицейски инспектор Петър Лазаров обясни и значението на помощните полицейски средства -  белезници, щурмова палка, защитна каска и предпазен щит, като даде възможност на всеки един от малчуганите да се докосне до тях и поне за малко да се почувства част от полицейските сили.

Децата посрещнаха с огромна радост гостуването на служителя на реда, като задаваха много въпроси и споделяха свои наблюдения за полицейската професия. В срещата – част от дългогодишната превантивна полицейска програма, протичаща в детска градина „Раковина”, като наблюдатели се включиха и студенти педагогически профил, за които бе любопитно откритото занимание.

 Предвидена е поредната среща с възпитаниците на детската градина да е до края на месец октомври по актуалната в последните години тема „Пътната безопасност”.

Коментари

Още от последните новини