Камион падна от Аспаруховия мост, шофьорът загина на място

Камион падна от Аспаруховия мост, шофьорът загина на място - E-Burgas.com

45-годишен мъж е управлявал т.а. "Форд", който падна от Аспарухов мост, по-рано днес. Мъжът е загинал на място. Това съобщиха току-що от пресцентъра на варненската полиция.

Изясняват се причините и обстоятелствата, довели до възникване на инцидетна. 

Около 14;00 часа днес камион падна  в сухата основа на Аспарухов мост. Изясняват се причините и обстоятелствата около възникването на произшествието. Към момента все още няма информация за причините и обстоятелствата, довели до ПТП-то.

От АПИ съобщиха, че Аспаруховият мост във Варна е в добро общо състояние. Заключението е на независими пътни експерти от научноизследователската общност - преподаватели от Университета по архитектура, строителство и геодезия и Висшето строително училище „Любен Каравелов“, както и експерти от „Научноизследователски строителен институт - НИСИ“. Изводите са в доклад, възложен от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова след като в края на септември Агенция „Пътна инфраструктура“ инициира извършването на независима експертиза за здравината и експлоатационната годност на съоръжението. В края на 2019 г. експерти от Института по пътища и мостове към АПИ също бяха извършили обследване на съоръжението и заключението е, че конструкцията на съоръжението е здрава и преминаването по него е безопасно.

Становището в доклада на независимите пътни експерти е, че след направеното обследване и извършените изпитвания на Аспаруховия мост е установено, че носещата конструкция предвид 44-годишната й експлоатация е в добро общо състояния. А в значителната си част регистрираните дефекти и повреди влошават външния вид, без това да има пряко отношение към носещата способност на конструкциите.

Експертите препоръчват и мерки в краткосрочен план: подмяна на авариралата дилатационна фуга на стоманената конструкция в платното в посока Бургас - Варна и отстраняване на дефектите по разположените под нея елементи. Частични ремонтни дейности на фугата вече са извършени. Другите препоръчани мерки са почистване на фугите, при дъждовно време извършване на оглед за течове през тях, както и проследяване на движението на подвижните лагери.

Коментари

Още от последните новини