Какво можем да готвим в еър фрайър?

Какво можем да готвим в еър фрайър? - E-Burgas.com

Един от новите уреди, които навлязоха широко на пазара, е еър фрайърът. Той обещава много и доставя също толкова много, благодарение на ценните възможности, които предоставя на потребителите. С него може да се постигне готвене с по-малко мазнина, с по-голяма скорост и сравнително добър капацитет, което позволява да се приготвят редица ястия. Различните уреди позволяват разнообразна по степен мултифункционалност, което означава, че спрямо тази мултифункционалност се определя и какви са храните, които можем да готвим със своя уред. Но каква е най-широката гама от възможни ястия, които да си направим с еър фрайър?

Пържени картофи
Пържените картофи са едно от най-любимите и най-лесно достъпни храни. Със своя еър фрайър можете да пържите картофи, които всъщност ще са комбинация между пържени и печени, но с най-доброто и от двете страни. Мазнината, необходима за приготвянето им, е минимална, а вкусът е страхотен. Може и да са съвсем леко сухи, което е минус, ако не ви харесва по този начин, но пък определено си заслужава далеч по-голямата здравословност. При това – пърженето на картофи с еър фрайър става бързо и изключително лесно. Само за няколко минути можете да нахраните цялото семейство с порция страхотни пържени картофи.

Пилешки крилца и бутчета
Още едно неустоимо предложение, което ще се превърне в изключително вкусно ястие. Също както при картофите, тук ви е необходима минимална мазнина. Но вкусът и ароматът се постигат в пълна степен, дори още повече, тъй като се запазват максимално. Чудесна добавка към ежедневното ви меню, пържените пилешки крилца и бутчета събират най-доброто от пърженото и печеното. Значително по-здравословни ще са, при това се приготвят доста бързо и ефикасно, с минимална намеса от ваша страна.

Пържоли
Малко по-бавно се постига печенето на пържоли, но пък това е напълно нормално, тъй като те са по-обемни и се изисква повече техническо време за изпичането им. Но стават също така превъзходни – както пилешките, така и свинските, а дори и телешките. Не са прекалено сухи, а са страхотно сочни, като същевременно запазват възможно най-много аромат и вкус. След като разучите своя еър фрайър и знаете колко време отнема печенето, можете да сте сигурни, че просто с натискането на един бутон сте приключили с готвенето. След това просто остава да изчакате звуковия сигнал след настройване на уреда и вашите страхотни пържоли ще са готови.

Пиле на грил
Някои от уредите предлагат дори страхотната възможност да си приготвяте пиле на грил. Не всеки еър фрайър има тази функционалност, така че зависи от закупената от вас машина. Но можете да сте сигурни, че пилето ще стане много сочно, изключително вкусно и апетитно ароматно. Готвенето се постига бързо и ефикасно, без особено голяма намеса от ваша страна. Крайният резултат е много впечатляващ.
 

Свързани статии
Тагове
Еър фрайър
Коментари

Още от последните новини