Живко Табаков: Да се отнемат разрешителните на заведения, където се продават наркотици

Живко Табаков: Да се отнемат разрешителните на заведения, където се продават наркотици - E-Burgas.com

Общината да дава пари за сигурност на полицията по примера на други морски общини, призова Табаков

Кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков отправи предложение към местните Община и Общински съвет да отнемат разрешителното на заведения, където е доказано, че се продават наркотици. Това стана по време на поредното онлайн предаване „Избери посока на Бургас”, организирано именно от Табаков, в което бургазлии споделят за проблемите в града ни. Темата тази седмица бе Сигурност.

„Трябва да се обърне внимание на разпространяването на наркотици около училищата. Едно от най-честите места за търговия на дрога са и заведенията. Голяма част от дилърите си позволяват да продават именно в тях. В Наредбата за обществен ред и сигурност трябва да бъде заложено, че ако доказано в едно заведение се продават наркотици, трябва да му бъде отнет лиценза. Кметът и Общински съвет имат тези права”, коментира кандидатът за кмет.

Той бе категоричен, че Общината има огромни правомощия за гарантиране сигурността на гражданите. Според Табаков е нужно да бъде отделен общински бюджет, който да се дава на полицията, така както се правило в други морски общини.

„Това ще засили контролът през летните месеци. Като добра практика мога да посоча Община Несебър, която отделя 200 000 лева годишно за допълнителна сигурност. Нужни са и повече правомощия на общинската полиция, която сега единствено събира такси и наблюдава централните бургаски улици. Нека и структурата бъде увеличена и да има такава в периферните места на града”, каза още Табаков.

Коментари

Още от последните новини