Жители на Росен и Присад боликараха пътя Бургас - Созопол (Снимки)

Жители на Росен и Присад боликараха пътя Бургас - Созопол (Снимки) - E-Burgas.com

Жители на созополските села Росен и Присад изпълниха заканата си и блокираха главния път Бургас-Созопол в знак на протест. Мястото е точно там, където стана катастрофата, при която загинаха кметицата на Присад Ванча и Байлова и младежът от Росен Тодор Тодоров, а организатори на блокадата са техните близки. От бургаската полиция съобщиха, че няма издадено разрешение за предстоящата блокада на пътя.

Причина за днешните действия е решението на Бургаския Окръжен съд, който определи мярка домашен арест за шофьора на туристическия автобус Камен Филипов, който участваше във фаталния инцидент преди 11 дни.

„Човекът, извършил, нали, катастрофата и отнел двата човешки живота е с двойно гражданство. И ние се притесняваме да не се укрие в Турция. Протестът ни е за това, че без да е минало дело го пускат под домашен арест при положение, че има две жертви", обясни Живко Чолаков от село Присад, цитиран от cross.bg.

Катастрофата, при която загинаха 22-годишният Тодор Тодоров и кметът на созополското село Присад Ванча Байлова стана на 28-и февруари през нощта на един километър след изхода на Бургас в посока Созопол. Автобус прегази момчето и жената, докато двамата оглеждаха щетите по колите си след лека катастрофа на пътя.

„Лошото време - валяло е дъжд. Той е направил всичко възможно да задейства, включително и аварийната спирачка, но при хлъзгав път просто това не му е помогнало", посочи адвокатът на Камен Веселина Василева.

Галерия
Коментари

Още от последните новини