Модерно видеонаблюдение и WiFi на алеята за Сарафово

Модерно видеонаблюдение и WiFi на алеята за Сарафово - E-Burgas.com

Община Бургас започна изграждане на видеонаблюдение по алеята от Моста до квартал "Сарафово", която е една от най-посещаваните зони в града от пешеходци и колоездачи.

Това е поредното надграждане на системата от камери, която изпълнява превантивна дейност срещу извършването на противообществени прояви и увреждането на имущество.

По протежението на крайбрежната алея от Моста до "Сарафово" ще бъдат поставени 40 устройства за наблюдение, които разполагат със специален филтър за снимане и през нощта. Осигуряването на добър видеоматериал от камерите и през тъмната част от денонощието ще повиши нивото на сигурност и възможността за по-бързото разкриване на престъпления и вандалски прояви.

Едновременно с поставянето на камерите се монтират и WiFi устройства за безплатен интернет. Така посетителите на крайбрежната алея ще разполагат с добра интернет връзка докато правят своята разходка сред природата.

В момента в Бургас са монтирани над 900 камери, които са част от системата за видеонаблюдение в града. Те са разположени на обществени места, където се събират много граждани, възлови кръстовища, улици, детски и спортни площадки, училища, важни културно-исторически обекти.

Благодарение на системата за видеонаблюдение на Община Бургас са разкрити извършителите на много противообществени прояви, при които е повредено или унищожено имущество.

Амбицията на администрацията е да продължи да разширява системата, с което да гарантира по-голяма сигурност и спокойствие на гражданите.

Свързани статии
Хванаха 19-годишно момиче да шофира дрогирано в Сарафово Родители от Сарафово: Децата ни се страхуват да се прибират от училище заради неосветени улици! Ново осветление, видеонаблюдение и Wi-Fi на крайбрежната алея в Бургас Бургас ще разширява плажовете си, проектант ще се бори с редукцията на пясъка Фотооко: Изсъхнаха новозасадените дръвчета на алеята между Бургас и Сарафово Потенциален убиец броди из Сарафово – шофира с 2,74 промила Осем години след атентата на летище Бургас - дело с 80 тома, 170 свидетели и 100 експертизи Доизграждат велоалеята между Слънчев бряг и Кошарица (Снимки) Ето какви ще са ползите от новия ВиК проект в Бургас Започна саниране на старата детска градина в Сарафово (Снимки)
Тагове
сарафово велоалея видеонаблюдение интернет
Коментари

Още от последните новини