Близо 300 катастрофи с пияни или дрогирани шофьори за по-малко от 4 месеца

Близо 300 катастрофи с пияни или дрогирани шофьори за по-малко от 4 месеца - E-Burgas.com

За 112 дни или едва четири месеца – от началото на годината до 21 април 2020 г., са регистрирани общо 252 леки и тежки катастрофи с шофьори, употребили алкохол. При други 20 пътни инцидента водачите на автомобилите са дали положителна проба след полеви тест за употреба на наркотични вещества или техните аналози.

Справката е част от писмен отговор на парламентарен контрол от министъра на вътрешните работи Младен Маринов, предаде БГНЕС.

За същия период органите на реда са издали 1 213 наказателни постановления на водачи, хванати зад волана с наличие на алкохол в кръвта. 649 души са получили наказание заради отказа им да им бъде взета проба.

За сравнение, през цялата 2019 година катастрофите, причинени от водачи, дали положителна проба за алкохол, са общо 862.

49 са инцидентите вследствие на употреба на наркотици и техните аналози, от които 14 тежки.

За 2018 година пък цифрите са по-големи – 1091 инцидента заради алкохол и 65 заради наркотични вещества.

Свързани статии
18 тежки катастрофи след падането на снега в страната Масово чувство за безнаказаност по пътищата у нас Ръст на жертвите при катастрофи у нас 556 са жертвите на войната по пътищата у нас през 2021 Българите сред най-големите песимисти в света 418 души са загинали в катастрофи у нас от началото на годината Засилен трафик към морето, осем катастрофи на "Тракия" тази сутрин Жените в област Бургас по-активни от мъжете в интернет 16 септември - без жертви на пътя 16 жертви във войната по пътищата за седмица
Тагове
катастрофи статистика
Коментари

Още от последните новини